Kleuren afstemmen en een profiel maken

Stem de kleuren af op de afbeelding die wordt weergegeven in Voor kleurafstemming en maak vervolgens een profiel.

Kleuren matchen en een profiel maken:

1. Controleer het profiel dat is opgegeven in de afdrukinstellingen bij het afdrukken van de documentgegevens.
      Opmerking:
    • De naam van het te controleren item verschilt afhankelijk van de DFE die u gebruikt.
      • Voor Fiery is CMYK-bron de naam van de instelling.De [CMYK-bron] selecteren
      • Voor TotalFlow Print Server is CMYK-invoerprofiel de naam van de instelling.Het [CMYK-ingangsprofiel] selecteren
  2. Specificeer het profiel dat is gebruikt in stap 1 van CMYK-bron in Opnieuw afdrukken na kleurafstemming.Het profiel [CMYK-bron] selecteren
      Opmerking:
    • Als u een profiel wilt toevoegen, selecteert u de knop Toevoegen (knop Toevoegen) en geeft u het profiel op dat u wilt toevoegen.
  3. Controleer het opbouwprincipe dat is opgegeven in de afdrukinstellingen bij het afdrukken van de documentgegevens.
      Opmerking:
    • De naam van het te controleren item verschilt afhankelijk van de DFE die u gebruikt.
      • Voor Fiery is CMYK-opbouwprincipe de naam van de instelling.[CMYK-opbouwprincipe] instellen
      • Voor TotalFlow Print Server is Opbouwprincipe de naam van de instelling.[Opbouwprincipe] instellen
  4. Geef CMYK-weergave op in Opnieuw afdrukken na kleurafstemming.De waarde voor [CMYK-opbouw] instellen
      Opmerking:
    • Geef Op waarneming gebaseerd op als Fotografisch is opgegeven in Fiery of geef Verzadiging op als Presentatie is opgegeven.
  5. Selecteer Kleurafstemming uitvoeren.Selecteer [Kleurafstemming uitvoeren] in het gedeelte [Opnieuw afdrukken na kleurafstemming]
    Het kleurafstemmingsproces wordt gestart en er wordt een profiel gemaakt. Wacht tot het proces is voltooid. Wanneer het kleurafstemmingsproces is voltooid, wordt de verwerkte afbeelding weergegeven in Opnieuw afdrukken na kleurafstemming.
  6. Controleer de gemiddelde kleurafwijking (gesimuleerd) na uitvoering van kleurafstemming.De gemiddelde kleurafwijking controleren na kleurafstemming
      Opmerking:
    • De gemiddelde kleurafwijking wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van de kleurafwijkingswaarden voor alle pixels in de afbeelding.
  7. Controleer de kleurafwijking op de kleurafwijkingskaart.
    1. Selecteer ΔE-kaart weergeven.Selecteren van [ΔE-kaart weergeven
      De kaart met de kleurafwijking wordt weergegeven en de naam van de knop verandert in ΔE-kaart verbergen.
    2. Controleer de afwijking van de kleuren.De afwijking van de kleuren controleren
        Opmerking:
      • De kleurafwijking wordt berekend door de waarde van de papierkleur in mindering te brengen en de decimalen af te kappen.
      • Het lichtere gebied op de kaart geeft een grotere afwijking aan.
    3. Selecteer ΔE-kaart verbergen.
  8. Optioneel: Sla de bestanden op met de oorspronkelijke gegevens en de gescande perfecte voorbeeldgegevens.
    1. Om de bestanden met de oorspronkelijke gegevens en het gescande perfecte voorbeeld op te slaan, selecteert u Opslaan linksboven in het dialoogvenster Afstemming kleurmonster.
    2. Als de map waarin u de oorspronkelijke gegevens en de perfecte voorbeeldgegevens wilt opslaan nog niet is aangemaakt, selecteert u Nieuwe map in het dialoogvenster Map selecteren. Voer vervolgens de naam van de nieuwe map in.
    3. Selecteer de map waarin u de oorspronkelijke gegevens en de perfecte voorbeeldgegevens wilt opslaan en klik op Map selecteren.
      De toepassing slaat de oorspronkelijke gegevens en de perfecte voorbeeldgegevens op in de geselecteerde map.
  9. Om het profiel op te slaan, selecteert u Opslaan rechtsonder in het dialoogvenster Afstemming kleurmonster.
      Opmerking:
    • De indeling van de bestandsnaam die wordt toegewezen aan een profiel is Match_jjjjmmdduumm.icc. U kunt de naam desgewenst aanpassen.
  10. Selecteer Afsluiten.
    De kleurafstemming is voltooid en het profiel is opgeslagen. Als u de perfecte voorbeeldgegevens hebt opgeslagen, laad deze dan de volgende keer dat u kleuren moet matchen en maak een profiel op basis van hetzelfde perfecte voorbeeld.