Workflow van Afstemming kleurmonster

Items om voor te bereiden

PDF met de originele gegevens Afgedrukt kleurmonster Afgedrukte vellen van de PDF met de oorspronkelijke gegevens
PDF met de originele gegevens Afgedrukt kleurmonster Afgedrukte vellen van de PDF met de oorspronkelijke gegevens

Als u de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en de opgeslagen perfecte voorbeeldgegevens hebt, kunt u kleurmonsters vergelijken:

1. De oorspronkelijke gegevens en het perfecte voorbeeld laden
Selecteer Laden en vervolgens de map met de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en de opgeslagen perfecte monstergegevens, en geef de oorspronkelijke PDF en het gescande perfecte voorbeeld weer in de toepassing.
2. De oorspronkelijke gegevens scannen
Scan de afgedrukte oorspronkelijke gegevens op het apparaat en geef deze weer op de computer.
3. Kleurafstemming uitvoeren
Voer kleurafstemming uit met dezelfde instellingen als die zijn gebruikt bij het afdrukken van de oorspronkelijke gegevens.
Stem kleurmonsters af door een gescand perfect voorbeeld te laden

Als u de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en de opgeslagen perfecte voorbeeldgegevens niet hebt, kunt u kleurmonsters afstemmen:

1. De oorspronkelijke gegevens weergeven
Selecteer een PDF en geef deze weer.
2. Het kleurmonster scannen
Scan het kleurmonster op het apparaat en geef het weer in de toepassing.
3. De oorspronkelijke gegevens scannen
Scan de afgedrukte oorspronkelijke gegevens op het apparaat en geef deze weer op de computer.
4. Kleurafstemming uitvoeren
Voer kleurafstemming uit met dezelfde instellingen als die zijn gebruikt bij het afdrukken van de oorspronkelijke gegevens.
Stem kleurmonsters af zonder een gescand perfect voorbeeld te laden

Het gebied en de richting opgeven

Klik bij Oorspronkelijke gegevens op Gebied opgeven en geef het gebied en de richting van de afbeelding op voor kleurafstemming.Gebied opgeven Wanneer u kleuren afstemt op pagina's in geïmporteerde documentgegevens die voor elke pagina afzonderlijk worden afgedrukt, moet u voor alle pagina's hetzelfde gebied en dezelfde richting opgeven om de kwaliteit van de reproduceerbaarheid van kleuren te verbeteren. Geef ook het gebied op voor het uitlijnen van de positie wanneer Uitlijningsfout verschijnt.

Een document met meerdere pagina's gebruiken

Gebruik een document van maximaal 15 pagina's om de kwaliteit van het reproduceren van kleuren te verbeteren. Gebruik de knop Volgende, de knop Volgende en de knop Vorige, de knop Vorige , in de onderhoeken van Oorspronkelijke gegevens(1) om door de pagina's te bladeren en herhaal de procedure Voor kleurafstemming(3) voor elke pagina van de Perfect voorbeeld(2).

Een profiel gebruiken

Als u een definitieve afdruk gaat maken voor het leveren van oorspronkelijke gegevens, geeft u het profiel op dat u heeft gemaakt in Afstemming kleurmonster in de afdrukinstellingen tijdens het afdrukken van de gegevens. De afdrukinstellingen verschillen afhankelijk van de DFE die u gebruikt.