Venster Back-up maken/Herstellen

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een back-up kunt maken en terugzetten van alle objecten, taakbestanden en systeeminstellingen van TotalFlow BatchBuilder met het venster Back-up maken/Herstellen.

U kunt ook handmatig een back-up van TotalFlow BatchBuilder-gegevens maken of herstellen. Zie Back-ups maken en gegevens herstellen voor meer informatie.

Tabblad Instellingen
Back-uplocatie (mappad)

Typ of selecteer een map waarin u de TotalFlow BatchBuilder-gegevens wilt opslaan.

U kunt ervoor kiezen een back-up te maken voor Alles - Taakgegevens en metadata, inclusief bestellingen, taken en batches, of voor Alleen configuratie en metadata, zonder bestellingen, taken en batches. Voor elke optie wordt de datum van de laatst uitgevoerde back-up, de grootte van de geselecteerde gegevens, de beschikbare schijfruimte op de geselecteerde locatie en het aantal door het systeem opgeslagen back-ups weergegeven.

Klik op Nu back-up maken… om de geselecteerde back-up handmatig uit te voeren.

Opmerking: Als u de optie Alles - Taakgegevens en metadata selecteert voor een back-up- of herstelbewerking, wordt u afgemeld bij het systeem en kunt u zich niet opnieuw aanmelden tot het proces is voltooid. Het systeem toont de voortgangsstatus en geeft een meldingsbericht weer zodra het back-up- of herstelproces is voltooid.
Klik op OK om wijzigingen op te slaan of klik op Annuleren om wijzigingen te negeren en het venster Back-up maken/Herstellen te sluiten.
Tabblad Herstellen
U kunt een keuze maken uit een lijst met alle beschikbare back-ups om TotalFlow BatchBuilder-gegevens te herstellen. U kunt de lijst op de volgende kolommen sorteren:
  • Tijdstempel — De datum en tijd waarop de back-up is gemaakt.
  • Gegevens — Het type opgeslagen gegevens.
  • Type — Het type back-up: Handmatig of Gepland.
  • Grootte — De grootte van de opgeslagen gegevens.
Selecteer een back-up in de lijst en klik op Herstellen… of klik met de rechtermuisknop en selecteer Herstel met deze back-up uitvoeren…. U kunt ook klikken op Back-up handmatig herstellen… om een map te selecteren en handmatig herstellen uit te voeren.
  1. Als u de optie Alles - Taakgegevens en metadata selecteert voor een back-up- of herstelbewerking, wordt u afgemeld bij het systeem en kunt u zich niet opnieuw aanmelden tot het proces is voltooid. Het systeem toont de voortgangsstatus en geeft een meldingsbericht weer zodra het back-up- of herstelproces is voltooid.
  2. U kunt alleen een vorige systeemstatus herstellen als de back-up dezelfde productversie heeft als de versie van TotalFlow BatchBuilder die nu is geïnstalleerd.
Tabblad Logboek
Het systeem geeft een lijst weer met alle back-upacties die zijn uitgevoerd:
  • de datum en tijd van elke actie
  • het type back-up maken/herstellen
  • of de back-up / het herstellen is geslaagd of is mislukt
  • type gegevens
  • reden voor mislukking, als de back-up is mislukt
    Belangrijk:
  • Wees voorzichtig met herstelbewerkingen met de optie Alleen configuratie en metadata en voer deze alleen uit in de volgende situaties:
    • na een schone installatie
    • als er geen batches zijn
    • als de geselecteerde metagegevens een uitbreiding van de huidige metagegevens zijn (dat wil zeggen als alle huidige invoer- en uitvoergegevens zijn opgenomen in de back-up die moet worden hersteld)
  • Om systeemfouten na een herstelbewerking met Alleen configuratie en metadata te voorkomen, is het belangrijk dat aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
    • invoergegevens die voor bestaande bestellingen worden aangevraagd, zijn aanwezig in de geselecteerde metagegevens
    • uitvoergegevens die voor bestaande batches worden aangevraagd, zijn aanwezig in de geselecteerde metagegevens
    • aangepaste taakkenmerken/-statussen/-locaties die voor bestaande taken worden aangevraagd, zijn aanwezig in de geselecteerde metagegevens