Uitvoer/Afdrukwachtrij

In dit gedeelte wordt de grafiek Uitvoer/Afdrukwachtrij uit het uitgebreide dashboardvenster beschreven.

Om het uitgebreide dashboardvenster te openen, klikt u op , de knop Dashboard uitvouwen in de Voettekst dashboard.

Klik in de linkerbovenhoek op het grafiekmenu, selecteer Uitvoer/Afdrukwachtrij en selecteer vervolgens Afdrukwachtrij in het tweede menu.

U ziet de Uitvoer/Afdrukwachtrij in het uitgebreide dashboardvenster. De grafiek geeft een lijst weer van alle uitvoerapparaten, alle taken die naar elk uitvoerapparaat zijn verzonden en die niet als afgedrukt zijn gemarkeerd en alle bestaande gebundelde taken in het systeem. Als er gegroepeerde taken naar een uitvoer zijn verzonden, geeft het systeem de gegroepeerde batch weer.

In het venster Uitvoeren weergeven/verbergen:

• U kunt de volgorde van de uitvoerapparaten in de lijst wijzigen. Klik op , de knop Verplaatsen, en versleep de selectie om de positie van een rij te wijzigen. De volgnummers wordt bijgewerkt als de rijen opnieuw worden ingedeeld.
  • Klik op , de Naar eerste verplaatsen-knop om de geselecteerde uitvoernaam naar de top van de lijst te verplaatsen.
  • Klik op , de Naar laatste verplaatsen-knop, om de geselecteerde uitvoernaam naar de onderkant van de lijst te verplaatsen.
  • Klik op het selectievakje Alles weergeven/verbergen om alle uitvoerapparaten weer te geven of te verbergen. U kunt op het selectievakje voor elke afzonderlijke uitvoernaam klikken om die uitvoer weer te geven of te verbergen.
  • Typ de naam van de weergave in het veld Naam en klik op OK.

De taken in de grafiek worden weergegeven op basis van de geschatte UITVOERINGSTIJD (u:m) voor elke taak en de kleur geeft aan hoe lang het duurt tot de taak te laat is.

De informatie wordt in de volgende situaties automatisch vernieuwd:

• Als u het uitgebreide dashboardvenster opent.
  • Als u inlogt bij TotalFlow BatchBuilder.
  • Wanneer de taakstatus verandert in of vanuit de status Verzonden.
U kunt handmatig de gegevens vernieuwen die worden weergegeven in de Uitvoer/Afdrukwachtrij door te klikken op , de Vernieuwen-knop. Het systeem geeft de datum en tijd weer van de laatste update van de grafiekinformatie.

Voor het downloaden van een bestand met alleen de taakinformatie die in de Uitvoer/Afdrukwachtrij wordt weergegeven, klikt u op Download.csv en selecteert u Weergegeven gegevens. Klik voor het downloaden van een bestand met alle taakgegevens in de Uitvoer/Afdrukwachtrij op Download.csv en selecteer Alle gegevens.

Als u de cursor in de Uitvoer/Afdrukwachtrij boven een standaardtaakbalk, een gegroepeerde batch of een gebundelde taak beweegt, geeft het systeem de gedetailleerde informatie weer voor de geselecteerde taak, gegroepeerde batch of gebundelde taak.

U kunt verschillende acties uitvoeren voor een taak. Klik met de rechtermuisknop op een taakbalk en kies een van de volgende acties:

• Bestand bekijken…
  • Bestand weergeven waarop impositie is toegepast…- als impositie op het bestand is toegepast
  • Eigenschappen
  • Bestelling openen
  • Samenvoeging ongedaan maken

• Versneld afdrukken…

• Opnieuw afdrukken…
  • Taak vasthouden

• Status instellen
  • Locatie instellen
  • Taak verwijderen…
Opmerking: U kunt deze acties uitvoeren op een gebundelde taak, behalve de actie Opnieuw afdrukken….

Klik op Batch markeren om alle taken in de grafiek weer te geven die deel uitmaken van dezelfde batch.

Klik met de rechtermuisknop op een taak en selecteer Eigenschappen als u de details voor een taak wilt weergeven.

Als u alle taken in een reeks gebundelde taken wilt weergeven, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Taken bekijken.

U kunt verschillende acties uitvoeren voor een gegroepeerde batch. Selecteer een gegroepeerde taak, klik met de rechtermuisknop en kies een van de volgende acties:

• Batchticket afdrukken…
  • Eigenschappen
  • Batch opnieuw verzenden…:
  • Verzending annuleren
  • Batch verwijderen…
  • Batch als "Afgedrukt" markeren
  • Batch als "Verzonden" markeren

Als u een accurate weergave wilt zien voor alle uitvoeringstijd voor alle taken in elke uitvoer, moet u Alleen uitvoeringstijd selecteren in de tweede menu in de linkerbovenhoek. Het systeem geeft een grafiek weer met daarin de uitvoeringstijd voor alle taken die naar elke uitvoer worden verzonden. Als de uitvoeringstijd voor sommige taken ontbreekt, geeft het systeem een waarschuwing weer.

Als u de cursor in de Uitvoer/Afdrukwachtrij boven een uitvoer in de uitvoerlijst houdt, geeft het systeem de eigenschappen weer voor de geselecteerde uitvoer.

Klik op Takenlijst als u de lijst wilt weergeven van alle taken die naar de geselecteerde uitvoer zijn verzonden.

U kunt een bestand downloaden dat een lijst bevat met daarin de taken die naar de uitvoer zijn verzonden door op Download.csv te klikken. Om het dialoogvenster Takenlijst te sluiten, klikt u op Sluiten.

Om het uitgebreide dashboardvenster te sluiten, klikt u op , de knop Dashboardvoettekst verbergen in de rechterbovenhoek.