Gebruikersrollen

Het TotalFlow BatchBuilder-systeem biedt toegang op basis van gebruikersrollen. Als een gebruikersaccount wordt gedefinieerd of bewerkt, kunt u een rol opgeven voor die gebruiker.

Er zijn verschillende types gebruikers beschikbaar:

Beheerder
Met de beheerdersrol heeft u volledige toegangsrechten in het hele TotalFlow BatchBuilder-systeem. De beheerder kan alle acties uitvoeren en kan een andere gebruiker een rol toekennen.
Operator
De Operator kan een aantal acties uitvoeren:
  • Kan alleen de Invoer en de Uitvoer op het tabblad Admin bekijken, maar kan ze niet definiëren of bewerken. De Operator kan tevens de Invoer en Uitvoer op het tabblad Admin in- of uitschakelen.
  • Kan bestaande waarschuwingen bekijken en verwijderen, maar kan geen waarschuwingsberichten definiëren of bewerken.
  • Kan het volgende aanmaken, definiëren of bewerken: taken, filters en batches.
  • Kan filters weergeven.
  • Kan batches verzenden voor verwerking.
Viewer
De Viewer kan geen systeemobjecten bewerken en heeft alleen-lezentoegang tot het TotalFlow BatchBuilder-systeem. De toegangsrechten en beperkingen van de rol Viewer:
  • Kan alleen de Bestellingen, Taken, Filters en Batches bekijken en kan geen andere acties uitvoeren in deze gedeeltes.
  • Kan het dialoogvenster met taakeigenschappen openen. De gebruiker van Viewer kan met de rechtermuisknop op een taak klikken en Eigenschappen selecteren om de taakeigenschappen weer te geven, maar kan deze niet bewerken.
  • Kan het dialoogvenster met de bestellingseigenschappen openen. De gebruiker van Viewer kan met de rechtermuisknop op een taak klikken en Eigenschappen selecteren om de bestellingseigenschappen weer te geven, maar kan deze niet bewerken.
  • Kan waarschuwingen bekijken, maar ze niet verwijderen.
  • Kan de status van een taak instellen op Afgedrukt.
  • Kan geen gedeeltes op het tabblad Admin bekijken of bewerken.
  • Kan geen waarschuwingsberichten bekijken, definiëren of bewerken.
Aangepast
De toegangsrechten en beperkingen van de rol Aangepast:
  • Kan toegang of geen toegang hebben tot filters. Wanneer de gebruiker Aangepast toegang heeft tot filters, kunt u filters bewerken, verwijderen, dupliceren en aanmaken. Wanneer de gebruiker Aangepast geen toegang heeft tot filters, kunt u op filters dubbelklikken om de eigenschappen ervan te openen en bekijken, maar kunt u de eigenschappen niet bewerken.
  • Kan toegang of geen toegang hebben tot waarschuwingstriggers. Wanneer de gebruiker Aangepast toegang heeft tot waarschuwingstriggers, kunt u triggers in- en uitschakelen, verwijderen en aanmaken. Wanneer de gebruiker Aangepast geen toegang heeft tot waarschuwingstriggers, is de waarschuwingstrigger niet zichtbaar.
  • Als de Admin de gebruiker Aangepast aanmaakt, kunt u een van de subtabbladen Admin selecteren om toegang voor de nieuwe gebruiker toe te staan.
  • Wanneer u de gebruiker Aangepast selecteert, starten de toegangsrechten op beheerniveau en zijn alle toegangsrechten ingesteld op Bewerken.
  • Elke account van het type Aangepast is uniek voor wat betreft de instellingen en opties voor het weergeven van gedeelten van de toepassing.
Opmerking: De bestaande rechten en beperkingen voor iedere gebruikersrol kunnen niet worden bewerkt en zijn vooraf gedefinieerd als TotalFlow BatchBuilder is geïnstalleerd.