Dialoogvenster - Bestellingsdetails

Dit onderwerp beschrijft hoe u het dialoogvenster Bestellingsdetails kunt openen. U kunt de taken en de status van de bestelling bekijken en aangeven hoe u de eigenschappen van de bestelling kunt bewerken.

Ga als volgt te werk om het dialoogvenster Bestellingsdetails te openen:

1. Dubbelklik op de rij van de bestelling of klik met de rechtermuisknop op de rij van de bestelling en selecteer Eigenschappen.
    Opmerking: U kunt daarnaast het dialoogvenster met de details voor de bestelling weergeven door met de rechtermuisknop op een taak te klikken en danBestelling openen te selecteren. Op deze manier kunt u de bestelgegevens van de geselecteerde taak bekijken.
Bestelling
Het bestelnummer van het systeem en de klant worden weergegeven in de titelbalk.
Vervalt over
Het systeem geeft de resterende tijd weer totdat de bestelling geleverd moet worden.
Een taak aan deze bestelling toevoegen
U kunt een nieuwe taak aan een bestaande bestelling toevoegen. Het dialoogvenster Een taak aan deze bestelling toevoegen wordt geopend. U kunt hier het taakbestand en de taakeigenschappen toevoegen.

Tabblad - Taken

Het systeem toont een lijst met alle taken in de bestelling.

Opmerking:
  1. U kunt met de actie Samenvoeging ongedaan maken een taak uit een batch verwijderen. Hiermee is het mogelijk om de taak in een overeenkomstige filterlijst te tonen of om taken handmatig naar een andere batch te verplaatsen. De actie Samenvoeging ongedaan maken kan alleen worden uitgevoerd op taken met de status Samengevoegd en alleen als de batch zich in de status Samenvoegen bevindt. Als de status van de batch wordt gewijzigd als Samenvoeging ongedaan maken wordt uitgevoerd, zal het systeem een foutmelding geven.

Om de samenvoeging van een taak ongedaan te maken, klikt u met de rechtermuisknop op een taak uit de taaklijst en selecteert u Samenvoeging ongedaan maken.

2. Als een taak door een apparaat is afgedrukt en de status Verzonden heeft, kunt u met de rechtermuisknop op de taak klikken en de status instellen op Afgedrukt.
  3. Om de eigenschappen van een taak te bewerken, dubbelklikt u op een taak in de takenlijst of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Eigenschappen.
  4. Om een taak uit de lijst te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een taak en selecteert u Taak verwijderen…. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven. Klik op Ja om de taak te wissen of klik op Nee om de actie te annuleren.
  5. Om de taakstatus te wijzigen, selecteert u een taak uit de lijst, klikt u er met de rechtermuisknop op en wijst u vervolgens Status instellen aan. Selecteer een taakstatus uit de lijst met door het systeem gedefinieerde statussen: Verzonden of Afgedrukt, of een aangepaste status. U kunt de aangepaste status aanmaken op het tabblad Aangepaste statussen, in het gedeelte Admin.
      Opmerking:
    • U kunt alleen aangepaste statussen selecteren voor taken die zijn verzonden.
  6. Als een taak de status Proef verzonden heeft, kan de taak niet worden samengevoegd, verzonden of afgedrukt tot de proef is goedgekeurd. U kunt een proef voor een of meer van de taken in de lijst goedkeuren door met de rechtermuisknop op de taken te klikken en Proef goedkeuren te selecteren. De status voor elke taak verandert van Proef verzonden in Samenvoeging ongedaan gemaakt.
    Opmerking: Daarnaast kunt u een of meer taken met de status Proef verzonden in de lijst selecteren, er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens Proef Proef goedkeuren en verzenden… selecteren om de taken rechtstreeks naar een uitvoer te verzenden en de taakstatus van Proef verzonden te veranderen in Verzonden.
  7. Wanneer een taak de status Proef verzonden heeft, kunt u met de rechtermuisknop op de taak klikken en Proef Proef afkeuren selecteren. De taakstatus wordt op Proef afgekeurd ingesteld en de taak wordt weergegeven in de lijst Actie vereist in het tabblad Alle taken.
  8. U kunt een of meer taken in de takenlijst selecteren, er met de rechtermuisknop op klikken en een bestaande batch selecteren of Batch Nieuwe batch selecteren om een nieuwe batch aan te maken. Er wordt een bevestigingsbericht in het rechtervenster weergegeven om te bevestigen dat de nieuwe batch is aangemaakt. Als de geselecteerde taken niet kunnen worden samengevoegd in een batch, is de mogelijkheid om met de rechtermuisknop te klikken uitgeschakeld.

Tabblad Eigenschappen

Het systeem toont de eigenschappen van de bestelling:

Bestelnummer
U kunt het bestelnummer bewerken.
Klant
U kunt de naam van de klant bewerken. U kunt een tekenreeks van maximaal 256 tekens invoeren.
Beschrijving
U kunt bruikbare gegevens aan de bestelling toevoegen.
Ontvangen
De datum en het tijdstip waarop de bestelling werd ontvangen. Deze informatie kan niet worden gewijzigd.
Vervalt
U kunt de datum en het tijdstip bewerken waarop de bestelling geleverd moet worden.
Bestelling samen houden
Schakel deze optie in als u wilt dat alle taken van deze bestelling klaar zijn om te worden samengevoegd als alle taken/onderdelen van de bestelling zijn voltooid.
Klik op Maak de taken alleen samenvoegbaar wanneer alle taken/onderdelen volledig zijn om de optie Bestelling samen houden in te schakelen. Als er taken zijn met de status Bezig met wachten op bestanden, krijgen alle andere taken met afdrukbestanden de status Bezig met wachten op bestanden. De taken kunnen pas worden samengevoegd als alle taken van de bestelling zijn voltooid.

Om de gewijzigde eigenschappen op te slaan, klikt u op OK. Als u het dialoogvenster Bestellingsdetails wilt sluiten en de wijzigingen wilt negeren, klikt u op Annuleren.

Om de bestelling te verwijderen, klikt u op Verwijderen.