Venster - Filters

Geeft u een lijst weer met alle filters en de volumeschattingen voor elke filter.

Om het venster Filters te openen, klikt u op , de knop Uitvouwen/samenvouwen, links van het gedeelte Taken.

Filters

Bij het openen van het venster Filters wordt het tabblad Filters standaard weergegeven.

De filterlijst kan met het menu Sorteren op: worden gesorteerd. De standaardcriteria voor het sorteren zijn Aanmaaktijd (oplopend).

U kunt ook Handmatig sorteren selecteren en vervolgens handmatig de filter naar een andere positie slepen en neerzetten.

De filterinformatie toont de Filternaam en maximaal drie volumeschattingen.

Opmerking:
  1. Afhankelijk van het geselecteerde Automatiseringsniveau toont het systeem het juiste pictogram naast het filter-ID:
    • voor Automatisch samenvoegen.
    • voor Automatisch samenvoegen, met Planning ingeschakeld.
    • voor Automatisch samenvoegen en verzenden.
    • voor Automatisch samenvoegen en verzenden, met Planning ingeschakeld.

U kunt een geautomatiseerde filter pauzeren door op het automatiseringspictogram te klikken en Automatisering uitschakelen te selecteren. Wanneer een geautomatiseerde filter is gepauzeerd, kunt u de automatisering hervatten door op het desbetreffende pictogram naast de filter-ID te klikken en Automatisering inschakelen te selecteren. Wanneer de automatisering is gepauzeerd, worden de volgende pictogrammen weergegeven:

• voor Automatisch samenvoegen.
    • voor Automatisch samenvoegen, met Planning ingeschakeld.
    • voor Automatisch samenvoegen en verzenden.
    • voor Automatisch samenvoegen en verzenden, met Planning ingeschakeld.

De automatiseringsstatus, triggerinformatie en voortgang worden weergegeven in de geavanceerde knopinfo van de filter.

2. Afhankelijk van het geselecteerde doeltype op het tabblad Automatisering toont het systeem een grafische weergave van het percentage dat nodig is om de ingestelde drempel te bereiken.

Wanneer u de cursor over een filter beweegt, geeft het systeem informatie weer over: Automatisch samenvoegen, Trigger en Planning.

Als u op een filter klikt, geeft het systeem alleen de taken weer die overeenkomen met de criteria van de geselecteerde filter.

Als u een gecombineerde filter selecteert, geeft het systeem de geselecteerde component van die filter weer boven de lijst met taken. U kunt ook alleen de taken van een specifieke component van die gecombineerde filter weergeven. Hiervoor selecteert u de component uit de lijst onder de naam van de gecombineerde filter.

Klik op , de knop Componenten weergeven, om alle componenten van de gecombineerde filter weer te geven, samen met de opgegeven volumeschattingen voor elke component.

Om een nieuwe filter aan te maken, klikt u op , de knop Nieuwe filter.

Klik met de rechtermuisknop op een filter om het contextmenu weer te geven en selecteer een van deze acties:

• Selecteer Eigenschappen om het dialoogvenster Filter bewerken te openen en pas de filtereigenschappen aan.
  • Selecteer Automatisering uitschakelen om een geautomatiseerde filter te pauzeren. Als u de automatisering voor een filter wilt hervatten, selecteert u Automatisering inschakelen.
  • Selecteer Batch aanmaken… om een nieuwe batch te maken.
      Opmerking:
    • Als een uitvoerapparaat in de filtereigenschappen is gespecificeerd, wordt de nieuwe batch automatisch aangemaakt en worden alle filtertaken aan de nieuwe batch toegevoegd.
    • Als het uitvoerapparaat van de filter niet is opgegeven, verschijnt het dialoogvenster Nieuwe batch. Selecteer een uitvoerbestemming in de lijst en klik op OK om een nieuwe batch te maken of klik op Batch verzenden om de batch op te slaan en te verzenden.
  • Selecteer Filter dupliceren… om een kopie van de huidige filter te maken. Het dialoogvenster Nieuwe filter verschijnt. Alle eigenschappen van de originele filter worden naar de nieuwe filter gekopieerd. Klik op OK om de nieuwe filter aan te maken en deze aan de filterlijst toe te voegen.
  • Selecteer Verwijderen… om de filter uit het systeem te verwijderen.
    Opmerking: Voor meer informatie over de pictogrammen voor filterstatussen, zie Pictogrammen en knoppen.

Taken

Als u op het tabblad Taken klikt, worden alle taken in het systeem weergegeven.

Gebruik het menu Weergaven om alle taken op basis van de status van de taak te filteren.

De filteropties zijn:

Alle taken
Toont een lijst met alle in het systeem aanwezige taken en bijbehorende statussen, inclusief de bewaarde taken.
Proef vereist
Geeft een lijst met taken weer waarvoor de taakeigenschap Proef is ingesteld op Proef vereist en waarvoor Goedkeuring proef is ingesteld op Bezig met wachten op goedkeuring.
Proef verzonden
Geeft een lijst weer van alle taken die de status Proef verzonden hebben.
Samenvoegbaar
Toont een lijst met taken die de status Samenvoeging ongedaan gemaakt hebben.
Actie vereist
Geeft een lijst weer met taken die de status Vastgehouden, Impositie ontbreekt, Bezig met wachten op bestand, Uitvoerfout, Preflightfout, Proef afgekeurd of Impositiefout hebben.
Samenvoegbaar, niet-overeenkomende filters
Geeft een lijst weer met taken die de status Samenvoeging ongedaan gemaakt hebben en die met geen enkel filter overeenkomen.
Afgedrukt
Geeft een lijst weer met taken die door een apparaat zijn Afgedrukt en die in het TotalFlow BatchBuilder-systeem zijn gemarkeerd als afgedrukt, en met taken met een aangepaste status.

1. U kunt met de actie Samenvoeging ongedaan maken een of meer taken uit een batch verwijderen, zodat de taken in een lijst met overeenkomstige filters worden weergegeven of om de taken naar een andere batch te verplaatsen. De actie Samenvoeging ongedaan maken kan uitsluitend worden uitgevoerd op taken met de status Samengevoegd en alleen als de batch de status Samenvoegen heeft. Als de status van de batch wordt gewijzigd op het moment dat een Samenvoeging ongedaan maken-actie wordt uitgevoerd, toont het systeem een foutmelding.

Om de samenvoeging van een of meer taken ongedaan te maken, selecteert u de taken in de lijst door er met uw rechtermuisknop op te klikken en Samenvoeging ongedaan maken te selecteren.

2. Als u een of meer taken in de lijst wilt verwijderen, selecteert u de taken, klikt u op de rechtermuisknop en selecteert u Taken verwijderen…. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven. Klik op Ja om de taken te wissen of klik op Nee om de actie te annuleren
  3. U kunt taken die u uit een batch heeft gehaald vanuit de takenlijst naar een nieuwe batch slepen en daar neerzetten, of deze aan een bestaande batch toevoegen. Als minimaal één van de geselecteerde taken niet de status Samenvoeging ongedaan gemaakt heeft, geeft het systeem een waarschuwingsbericht weer en kan de batch niet worden verwijderd.
  4. Selecteer een taak uit de lijst, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Bestelling openen om de gegevens van de bestelling die de geselecteerde taak bevat weer te geven.
  5. Om de taakstatus te wijzigen, selecteert u een taak uit de lijst, klikt u er met de rechtermuisknop op en wijst u vervolgens Status instellen aan. Selecteer een taakstatus in de lijst met door het systeem gedefinieerde statussen: Verzonden of Afgedrukt of een aangepaste status. U kunt de aangepaste status aanmaken op het tabblad Aangepaste statussen, in het gedeelte Admin.
      Opmerking:
    • U kunt alleen aangepaste statussen selecteren voor taken die zijn verzonden.
    • U kunt de taakstatus en -locatie alleen bewerken voor taken met de volgende status: Verzonden, Afgedrukt of een aangepaste status.
  6. Als een taak de status Proef verzonden heeft, kan de taak niet worden samengevoegd, verzonden of afgedrukt tot de proef is goedgekeurd. U kunt een proef voor één of meer van de taken in de lijst goedkeuren door met de rechtermuisknop op de taken te klikken en Proef Proef goedkeuren. te selecteren. De status voor elke taak verandert van Proef verzonden in Samenvoeging ongedaan gemaakt.
    Opmerking: Daarnaast kunt u een of meer taken in de lijst selecteren, er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens Proef Proef goedkeuren en verzenden… selecteren om de taken rechtstreeks naar een uitvoer te verzenden en de taakstatus van Proef verzonden te veranderen in Verzonden.
  7. Wanneer een taak de status Proef verzonden heeft, kunt u met de rechtermuisknop op de taak klikken en Proef Proef afkeuren selecteren. De taakstatus wordt op Proef afgekeurd ingesteld en de taak wordt weergegeven in de lijst Actie vereist in het tabblad Alle taken.
  8. U kunt de volgende preflight-acties uitvoeren:
    • Klik op Preflight Handmatige preflight uitvoeren… om een preflightprofiel en een preflightactielijst te selecteren en toe te passen.

Opmerking: Map PitStop Server

Wanneer u van een intern naar een extern preflightprogramma overschakelt, kunt u de preflightinstellingen voor taken opnieuw configureren.

Selecteer de preflight-hotfolder in de lijst, waarnaar TotalFlow BatchBuilder de taken voor preflighten verzendt.

• Wanneer een taak de status Preflightfout heeft, kunt u op Preflight Preflightfout negeren klikken om de preflightfout te negeren en Handmatige preflight in te schakelen. De status Preflightfout wordt verwijderd en u kunt ook een nieuw taakbestand uploaden.
    • Wanneer een taak de status Bezig met preflighten heeft, kunt u met de rechtermuisknop op de taak klikken en Preflight Preflight overslaan selecteren. Deze actie annuleert het preflight-proces en de taak keert terug naar de vorige status.
  9. Wanneer een taak de status Bezig met wachten op goedkeuring heeft, kunt u met de rechtermuisknop op de taak klikken en Impositie toepassen Impositie goedkeuren of Impositie afkeuren selecteren.
  10. U kunt een of meer taken in de takenlijst selecteren.

Selecteer een of meer taken in de takenlijst, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer een bestaande batch of selecteer Batch Nieuwe batch om een nieuwe batch aan te maken. Er wordt een bevestigingsbericht in het rechtervenster weergegeven om te bevestigen dat de nieuwe batch is aangemaakt.

Opmerking: Als de geselecteerde taken niet kunnen worden samengevoegd in een batch, is de mogelijkheid om met de rechtermuisknop te klikken uitgeschakeld.

Om het venster Filters te sluiten, klikt u op , de knop Uitvouwen/samenvouwen.