Gedeelte - Bestellingen

Het gedeelte Bestellingen toont een lijst met alle bestellingen in het systeem.

Er zijn vijf tabbladen:

• Alle — Toont een lijst met alle bestellingen in het systeem, ongeacht de status van de bestelling. Bestellingen worden alleen maar uit het systeem verwijderd als de bewaarperiode verlopen is.
  • Actief — Toont een lijst met alle bestellingen met de status Bezig met wachten op bestanden en Samenvoegen (in batch opnemen).
  • Verzonden — Toont een lijst met alle bestellingen met de status Verzonden.
  • Afgedrukt — geeft een lijst weer van alle bestellingen die de status Afgedrukt, een aangepaste status of een gemengde status hebben. Een bestelling heeft de status Afgedrukt wanneer alle taken uit de bestelling zijn afgedrukt.
  • Verlopen — geeft een lijst weer van alle bestellingen in het systeem waarvoor de vervaldatum is verstreken.

Klik in de rechterbovenhoek op Nieuwe bestelling als u handmatig een nieuwe bestelling wilt verzenden. Het systeem opent het dialoogvenster Bestelling verzenden. Zie Een bestelling verzenden voor meer informatie.

De bestellingen kunnen op basis van de volgende kolommen worden gesorteerd:

Bestelnummer
Het bestelnummer wordt gebruikt om bestellingen te identificeren. Wanneer u handmatig een bestelling verzendt, moet u het bestelnummer opgeven.
Opmerking: Als een invoer-hotfolder de naam bevat van een verzonden PDF-bestand, is de waarde van het veld Bestelnummer gelijk aan de naam van het bestand en niet een specifiek getal.
Klant
Naam van de klant.
Beschrijving
Additionele gegevens gerelateerd aan de bestelling.
ID
Het door het systeem aangemaakte besteling-ID.
Status
In de meeste gevallen krijgt de bestelling dezelfde status als die van de taken in de bestelling. De weergegeven status is de minst belangrijke taakstatus. De lijst geeft de mogelijke statussen weer in volgorde van de belangrijkste tot de minst belangrijke.
  • Impositiefout: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Impositiefout heeft.
  • Uitvoerfout: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Uitvoerfout heeft.
  • Preflightfout: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Preflightfout heeft.
  • Vastgehouden: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde is onderbroken en op een actie van de gebruiker wacht.
  • Impositie ontbreekt: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Impositie ontbreekt heeft.
  • Bezig met wachten op bestanden: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde geen informatie bevat over het taakbestand.
  • Proef afgekeurd: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Proef afgekeurd heeft.
  • Proef verzonden: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Proef verzonden heeft.
  • Bezig met preflighten: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde deel uitmaakt van het preflight-proces and niet beschikbaar is voor filters of batches.
  • Samenvoegen: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde ofwel de status Samengevoegd of de status Samenvoeging ongedaan gemaakt heeft.
  • Samenvoeging ongedaan gemaakt: zie de sectie Taken
  • Bezig met toepassen van impositie: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde is verzonden voor impositie.
  • Samengevoegd: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde de status Samengevoegd heeft.
  • Impositie toegepast: wanneer impositie is toegepast op de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde.
  • Verzonden: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde naar een uitvoerapparaat is verzonden.
  • Afgedrukt: wanneer de taak met de hoogste prioriteit binnen de volgorde op een apparaat is afgedrukt.

Voor meer informatie over de beschrijving van de status, zie Gedeelte - Batches .

Opmerking: Als alle taken een bepaalde aangepaste status hebben, wordt de status van de bestelling gewijzigd in dezelfde aangepaste status. Als de taak een andere aangepaste instellingsstatus heeft, krijgt de bestelling de status Gemengd.
Status tijdstempel
Geeft de datum en tijd weer van de laatste wijziging van de bestellingsstatus.
Vervalt
De datum en het tijdstip waarop de bestelling geleverd moet worden.
Ontvangen
De datum en het tijdstip waarop de bestelling werd ontvangen.
Taken
Het aantal taken in de bestelling.
Invoerbron
De invoerbron voor de bestelling.
Opmerking: Wanneer een bestelling handmatig wordt verzonden, is de waarde voor de invoerbron Handmatig.

Ga als volgt te werk om de vervaldatum voor een of meer bestellingen te wijzigen:

1. Selecteer de bestellingen in de lijst.

2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Vervaldatum wijzigen….

Het venster Vervaldatum wijzigen… wordt weergegeven.

3. Als u de datum wilt instellen, selecteert u de maand, de dag en het jaar of typt u deze in de correcte indeling in.

Klik op Vandaag om de huidige datum te selecteren.

Selecteer het uur en de minuten in de lijst of typ deze in om de tijd in te stellen.

4. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op OK. Klik op Annuleren om de wijzigingen te verwijderen.

Als alle taken in een bestelling de status Verzonden, Afgedrukt of een aangepaste status hebben, kunt u met de rechtermuisknop op de bestelling klikken en Status instellen selecteren. Kies een status in de lijst om de status te wijzigen voor alle taken in de geselecteerde bestelling.

Als alle taken in een bestelling de status Verzonden, Afgedrukt of een aangepaste status hebben, kunt u met de rechtermuisknop op de bestelling klikken en Locatie instellen selecteren. Kies een aangepaste locatie in de lijst om de locatie te wijzigen voor alle taken in de geselecteerde bestelling.

Opmerking:
  • U kunt alleen aangepaste statussen of aangepaste locaties selecteren voor taken die zijn verzonden.

Als u een bestelling wilt dupliceren door middel van de functie Dubbele bestelling en deze als nieuwe bestelling wilt gebruiken, selecteert u de bestelling in de lijst, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Dubbele bestelling. Er wordt een dialoogvenster voor de nieuwe bestelling weergegeven. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op OK. Klik op Annuleren om de wijzigingen te verwijderen.

Om een of meerdere bestellingen te verwijderen, selecteert u de bestellingen uit de lijst, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Verwijderen…. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Klik op Ja om de bestellingen te verwijderen of klik op Nee om de actie te annuleren.