Waarschuwingstriggers voor bestellingen

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u waarschuwingstriggers voor bestellingen kunt aanmaken en bewerken.

Ga als volgt te werk om een nieuwe waarschuwingstrigger voor een bestelling aan te maken:

1. Klik vanuit de menubalk op Waarschuwingen.
  2. In het gedeelte Waarschuwingen klikt u op het tabblad Waarschuwingstriggers.
  3. Klik op Nieuwe waarschuwingstrigger.
  4. Selecteer Bestelling als type waarschuwingstrigger in de lijst Type.

U kunt verschillende typen waarschuwingstriggers aanmaken voor bestellingen. Selecteer uit de lijst Status de bestellingsvoorwaarde waaraan moet worden voldaan om de waarschuwing te activeren.

De typen waarschuwingstriggers voor bestellingen zijn:

Vervalt
Er wordt een waarschuwing verzonden wanneer vervaldatum van de bestelling op het punt staat te verlopen.
Opmerking: De waarschuwing Vervalt kan meer dan eens worden verzonden als de vervaldatum van de bestelling is gewijzigd en deze te laat is.
U kunt de waarschuwingstrigger zodanig configureren dat er een waarschuwing wordt verzonden op een opgegeven tijdstip voordat de vervaldatum van de bestelling verstrijkt. U kunt de tijd instellen waarop de waarschuwing wordt weergegeven door de uren en minuten te typen in de tekstvakken van Waarschuwing voor de vervaltijd weergeven.
Opmerking: Als geen waarde wordt opgegeven voor Waarschuwing voor de vervaltijd weergeven, stuurt het systeem een waarschuwing zodra de taak Verlopen is.
Dubbele bestelling
Wanneer een bestelling wordt ontvangen die hetzelfde bestelnummer heeft als een bestaande bestelling, wordt een waarschuwing verzonden.
Opmerking: Wanneer het systeem een dubbele bestelling ontvangt, voegt TotalFlow BatchBuilder een numeriek achtervoegsel toe aan het dubbele bestelnummer.
Gedeeltelijke overeenkomst van de gecombineerde filter
Er wordt een waarschuwing verzonden wanneer een bestelling wordt ontvangen waarvan slechts een paar taken overeenkomen met een gecombineerde filter.
Zie Gecombineerde filters gebruiken voor meer informatie over gecombineerde filters.
Opmerking: U kunt opgeven wanneer de waarschuwing automatisch uit het systeem moet worden verwijderd. Hiervoor geeft u in het tekstveld Waarschuwing automatisch na (uur) verwijderen een aantal uren op. Waarschuwingen kunnen ook handmatig worden verwijderd via het tabblad Huidige waarschuwingen.

U kunt aangeven welke gebruikers een e-mailmelding ontvangen als er een waarschuwing wordt geactiveerd, door op de lijst E-mailmelding te klikken en de gebruikers te selecteren. Om e-mailmeldingen te ontvangen, zorgt u ervoor dat u uw instellingen voor SMTP-SERVER in het venster Admin Overig Servers configureert.

U kunt de actieve waarschuwingen weergeven op het tabblad Huidige waarschuwingen. Dubbelklik op een waarschuwing of klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen om de details van de waarschuwing te bekijken.

Klik in het dialoogvenster met waarschuwingsinformatie op Bestelling openen om de eigenschappen van de bestelling weer te geven en te bewerken.