Problemen oplossen

Als u tijdens het werken met TotalFlow BatchBuilder problemen tegenkomt, dan kunt u deze mogelijk oplossen met de informatie in deze paragraaf.

Onjuiste weergave van een pagina

De pagina werd niet correct geladen. Leeg de cache van de browser en laadt de pagina opnieuw. Raadpleeg de documentatie van uw browser voor instructies over hoe u de cache kunt legen en een pagina opnieuw kunt laden.

Geen toegang tot de toepassing

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

• Het IP-adres is niet toegankelijk. Gebruik een shell command-line interface om het IP-adres te pingen. Als geen reactie wordt ontvangen, neem dan contact op met de systeembeheerder om te controleren of het IP-adres niet geblokkeerd is.
  • Het poortnummer is geblokkeerd. Controleer de toestemming voor de poort in de firewallinstellingen of neem contact op met de systeembeheerder.
  • Start de services van de TotalFlow BatchBuilder nogmaals op en controleer of deze daadwerkelijk geactiveerd zijn.

Kan de toepassing niet starten

Na het opnieuw opstarten van het systeem, kan de toepassing TotalFlow BatchBuilder niet worden gestart. Installeer de toepassing TotalFlow BatchBuilder opnieuw en start deze opnieuw op.

Het dialoogvenster Batchticket afdrukken verschijnt niet

De browser blokkeert de pop-upvensters. Raadpleeg de documentatie van de browser voor meer informatie over de configuratie van de blokkeerinstellingen van de pop-up.

Kan geen PFD-bestand weergeven

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

• Adobe Acrobat Reader is niet geïnstalleerd op uw systeem. Ga naar de website van Adobe om de meest recente versie van Adobe Acrobat Reader te downloaden. Volg de instructies op het scherm op om de versie op uw systeem te installeren.
  • De browser plug-in van Adobe Acrobat Reader is niet ingeschakeld. Controleer de browserinstellingen om de PDF-viewer toe te staan.

De toegewezen netwerkstations zijn niet toegankelijk

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

• Het kan zijn dat u geen toestemming heeft voor toegang tot de netwerkbron. Neem contact op met de systeembeheerder om te controleren of u toestemming heeft voor toegang tot het netwerkstation.
  • Controleer of het toewijzen van het station handmatig kan worden uitgevoerd.

Kan met de opdracht getLogs geen toegang krijgen tot de tracecollector

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

• De shell command-line interface is niet geactiveerd met beheerderrechten. Start de opdrachtshell-interface met de optie Als beheerder uitvoeren.
  • U probeert de opdracht vanaf het clientapparaat uit te voeren. Maak verbinding met het hostapparaat en voer de opdracht uit.

Kan de toepassingsservices niet opnieuw opstarten

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

• U heeft beheerderrechten nodig om de services opnieuw te starten.
    1. Ga naar Start→Alle programma's→RICOH→TotalFlow BatchBuilder.
    2. Klik met de rechtermuisknop op Services opnieuw starten en selecteer Als administrator uitvoeren.
  • U probeert de services vanaf een clientapparaat opnieuw te starten. Maak verbinding met het hostapparaat en selecteer Services opnieuw starten met beheerderrechten.

Het online herstel is mislukt en de toepassing kan niet worden gestart

De toepassing TotalFlow BatchBuilder kan na een online herstelpoging niet worden gestart. Open een opdrachtregelinterface, herstel het systeem handmatig en start de toepassing TotalFlow BatchBuilder opnieuw.

Toepassing kan geen verbinding maken met de server

De toepassing TotalFlow BatchBuilder kan na een online herstelpoging geen verbinding maken met de server en u ontvangt een foutmelding. Controleer of de TotalFlow BatchBuilder-apparaten werken. Open een opdrachtregelinterface, start de services handmatig opnieuw vanuit <installatiepad>\bin. Gebruik hierbij de optie Als administrator uitvoeren.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt

U kunt uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen door de toepassing opnieuw op het hostapparaat te installeren. Vóór het bijwerken van de bestanden, wordt u gevraagd om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren. In deze fase kunt u het wachtwoord opnieuw instellen.

TotalFlow BatchBuilder keert terug naar de evaluatieperiode

De hostnaam van TotalFlow BatchBuilder is na de registratie gewijzigd. Ga naar https://dl.ricohsoftware.com en log in op het account om het nieuwe licentiebestand op te halen. Nadat u het nieuwe licentiebestand heeft gedownload, gebruikt u Softwaresleutels beheren om de licentie toe te voegen.

Met TotalFlow BatchBuilder kan niet het aantal pagina's in een bestand via een invoerhotfolder worden bepaald

De naam van de hotfolder bevat tekens bestaande uit dubbele bytes en de taal van het besturingssysteem heeft geen DBCS-ondersteuning. Hernoem het bestand op basis van niet-DBCS-tekens, als het besturingssysteem niet is geïnstalleerd in een taal met DBCS-ondersteuning.

De toegewezen netwerkstations van TotalFlow BatchBuilder zijn niet zichtbaar in My Computer

U bent aangemeld met een ander gebruikersaccount dan het account dat voor de initiële toewijzing van het netwerkstation werd gebruikt. Controleer of u met hetzelfde gebruikersaccount bent aangemeld als u gebruikte bij het toewijzen van het netwerkstation. Een aantal besturingssystemen starten niet dezelfde services voor verschillende gebruikers. Standaard functioneren alle services op basis van de systeemcriteria die verschillend zijn voor elk gebruikersaccount. Een service die het toewijzen van stations beheert, kan toewijzigen aanmaken die al dan niet zichtbaar zijn voor de andere gebruikers, e.e.a. afhankelijk van het besturingssysteem.

Het gedeelte Volumeschattingen geeft de schatting niet weer

Een aantal TotalFlow BatchBuilder taakkenmerken zijn niet juist gespecificeerd of ontbreken. Elke taak binnen een batch dient de waarden voor deze kenmerken te bevatten:

Voor het berekenen van de snelheid in voet/uur of meters/uur
  • Papierhoogte

• Pagina's

• Kopieën

• Pagina's per zijde

• Enkel-/dubbelzijdig

Opmerking: Afhankelijk van uw selectie tijdens de installatie kan het meetstelsel afwijken.
Voor het berekenen van de snelheid in vellen/uur
  • Pagina's

• Kopieën

• Pagina's per zijde

• Enkel-/dubbelzijdig

Voor het berekenen van de totale benodigde tijd
  • Vellen

• Papierhoogte

• Geschatte uitvoersnelheid van select.filter/batch

Er is een onbekende fout opgetreden tijdens het uitvoeren van de preflight-optie

Annuleer het actieve preflight-proces en voer de preflight-optie opnieuw uit met een ander profiel.

Updates van de printerstatus worden niet weergegeven

Zorg ervoor dat de printer over een goede netwerkconfiguratie beschikt (inclusief DNS, gateway en netwerkmasker), zodat de taakstatus goed kan worden bijgewerkt. Statusupdates worden door de printer verzonden. Zorg ervoor dat de communicatie met de printer niet door de firewall wordt geblokkeerd.

Wanneer een volledige back-up wordt uitgevoerd, wordt de uitvoering van het systeem gestopt en kan de knop Weigeren niet worden gebruikt:

1. Stop TotalFlow BatchBuilder-services (TotalFlow BatchBuilder - Apache Tomcat Web Server en RICOH TotalFlow BatchBuilder – Opslag) door de map te openen waarin TotalFlow BatchBuilder is geïnstalleerd. Ga naar de map bin, klikt met de rechtermuisknop op het bestand stop.bat en selecteer Als administrator uitvoeren.
  2. Verwijder de volgende bestanden: backup.pid, backup_progress.txt en backup_persistence.txt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand start.bat en selecteer Als administrator uitvoeren.
  4. Als TotalFlow BatchBuilder niet toegankelijk is nadat u het bestand start.bat hebt uitgevoerd, moet u het besturingssysteem opnieuw opstarten.