Venster - Batches

Geeft een lijst weer van alle actieve batches en van de volumeschattingen voor elke batch.

Om het venster Batches te openen, klikt u op , op de knop Uitvouwen/samenvouwen rechts van het gedeelte Taken.

De lijst met batches wordt weergegeven:

De lijst met batches kan met het menu Sorteren op: worden gesorteerd. De standaardcriteria voor het sorteren zijn Aanmaaktijd (oplopend).

U kunt ook Handmatig sorteren selecteren en de batch dan handmatig naar een andere positie slepen.

Statussen van de batches
Het systeem geeft het aantal batches per status weer. Er zijn verschillende statussen van de batches:
  • — Batches in wachtrij geplaatst bij uitvoer
  • — Batches die worden verzonden
  • — Batches die een fout hebben

De batchinformatie geeft de batch-ID, de naam van de batch en maximaal drie volumeschattingen weer.

Opmerking: Afhankelijk van het geselecteerde Automatiseringsniveau toont het systeem het juiste pictogram naast de batch-ID:

• voor Automatisch samenvoegen.
  • voor Automatisch samenvoegen, met Planning ingeschakeld.
  • voor Automatisch samenvoegen en verzenden.
  • voor Automatisch samenvoegen en verzenden, met Planning ingeschakeld.

Klik met de rechtermuisknop op een of meer batches om het contextmenu weer te geven en selecteer een van de volgende acties:

• Selecteer Eigenschappen om het dialoogvenster voor batchbewerking te openen en wijzig de batcheigenschappen. Deze actie wordt alleen ingeschakeld wanneer u een batch selecteert in de lijst.
  • Selecteer Batchticket afdrukken… als u batchdetails wilt afdrukken. Het batchticket-bestand wordt als eerste taak in de batch geplaatst en het volgordenummer van de taak voor de batchticket is 0. Het batchticket-bestand wordt niet in het venster Batchdetails weergegeven en verschijnt niet als een taak in de gebruikersinterface. Deze actie wordt alleen ingeschakeld wanneer u een batch selecteert in de lijst.
  • Selecteer Batch verwijderen… of Verwijderen… als u één of meer batches van het systeem wilt verwijderen.
  • Selecteer Batch verzenden of Verzenden als u één of meer batches wilt verzenden om deze naar de opgegeven uitvoer te verwerken.

Klik op de knop Nieuwe batch, als u een nieuwe batch wilt maken.

Om het venster Batches te sluiten, klikt u op , de knop Uitvouwen/samenvouwen.