Statusupdates

Het venster Statusupdates toont meerdere statusupdates voor bestellingen, taken en batches met CSV- en XML-uitvoertypes.

Om het venster Statusupdates weer te geven, klikt u op de tabbladen Admin Productie-instellingen en selecteert u het venster Statusupdates. Over elke statusupdate is de volgende informatie beschikbaar:

Naam
De naam van de statusupdate.
Status
De status kan Ingeschakeld of Uitgeschakeld zijn.
Type
Het type kan zijn: Bestellingen, Taken of Batches.
Uitvoerformaat
Het uitvoertype kan CSV of XML zijn.
    Opmerking:
  • Als een statuscomponent is uitgeschakeld, wordt naast de statusupdate een waarschuwingspictogram weergegeven.

Om een nieuwe statusupdate aan te maken, klikt u op de knop Nieuwe status. Het dialoogvenster Nieuwe status wordt weergegeven.

U kunt taakstatussen gebruiken om een XML- of CSV-statusupdate te activeren. Het XML- of CSV-bestand bevat alle taakkenmerken, inclusief taakstatus, en kan worden gebruikt in een managementinformatiesysteem. Voor het aanmaken van een nieuwe statusupdate is de volgende informatie nodig:

Naam
Voer de naam van een nieuwe statusupdate in. Dit veld is verplicht.
Status

U kunt Status in- of uitschakelen door te klikken op , de knop Ingeschakeld, of , de knop Uitgeschakeld. De standaardstatus is Uitgeschakeld.

Type
Selecteer het type van de nieuwe statusupdate: Bestellingen, Taken of Batches.

Uitvoertype

Selecteer het type bestandsuitvoer dat u voor de statusupdates van de bestellingen, taken of batches wilt gebruiken:

• XML
  • CSV

Afhankelijk van het geselecteerde status- en uitvoertype zijn verschillende criteria vereist:

Als u als type Bestellingen en als uitvoertype XML of CSV selecteert:
Selecteer de bestellingsstatussen die u als trigger voor het XML- of CSV-eigenschappenbestand wilt gebruiken uit de lijst met beschikbare bestellingsstatussen. Wanneer de status van een bestelling verandert in Afgedrukt of in een andere aangepaste status, stuurt het TotalFlow BatchBuilder-systeem een XML- of CSV-bestand dat bestellingsinformatie bevat naar een opgegeven locatie. De naam van het XML- of CSV-bestand en de taakkenmerken worden weergegeven in de taal die in het venster Bestandsbenaming is geselecteerd.
Als u als type Taken en als uitvoertype XML of CSV selecteert:
Selecteer de taakstatussen die u als trigger voor het XML- of CSV-eigenschappenbestand wilt gebruiken uit de lijst met beschikbare taakstatussen. Wanneer de status van een taak in Afgedrukt of in een andere aangepaste status verandert, stuurt het TotalFlow BatchBuilder-systeem een XML- of CSV-bestand dat taakinformatie bevat naar een opgegeven locatie. De naam van het XML- of CSV-bestand en de taakkenmerken worden weergegeven in de taal die in het venster Bestandsbenaming is geselecteerd.
Als u als type Batches en als uitvoertype XML of CSV selecteert:
Wanneer de status van een batch in Verzonden verandert, stuurt het TotalFlow BatchBuilder-systeem een XML- of CSV-bestand dat batchinformatie bevat naar een opgegeven locatie. De naam van het XML- of CSV-bestand en de batchdetails worden weergegeven in de taal die in het venster Bestandsbenaming is geselecteerd.

XML-EIGENSCHAPPEN EN LOCATIE of CSV-EIGENSCHAPPEN EN LOCATIE

XML-voorbeeld
Een intern XML-bestand gegenereerd door TotalFlow BatchBuilder dat is geconverteerd naar een CSV-bestand met behulp van een opgegeven XSLT-toewijzingsbestand.
Toewijzingsbestand
Geef een XSL-toewijzingsbestand op om de uitvoer te configureren voor het genereren van het XML- of CSV-bestand op basis van het bestaande batchTicketSchema.xsd-bestand.
Extensie van XML-uitvoerbestand
Geef de bestandsextensie op. Standaard wordt [.xml] gebruikt. U kunt de bestandsextensie wijzigen.
Uitvoerlocatie
Typ het pad in of klik op Bladeren… om de locatie te selecteren van het gegenereerde XML- of CSV-bestand dat de taakinformatie bevat.
CSV-uitvoer
Klik op het selectievakje Eerste rij bevat veldnamen als het CSV-bestand veldnamen moet bevatten.

Uitvoer

Selecteer de uitvoer die u als trigger voor het XML- of CSV-eigenschappenbestand wilt gebruiken in de lijst met beschikbare uitvoer. Wanneer de status van een batch in Verzonden verandert, stuurt het TotalFlow BatchBuilder-systeem een XML- of CSV-bestand dat batchinformatie bevat naar een opgegeven locatie.

Om de aangepaste wijzigingen op te slaan, klikt u op OK.

Om de ingevoerde gegevens te negeren, klikt u op Annuleren.