Impositie op een taak toepassen met behulp van Ultimate Impostrip®

In TotalFlow BatchBuilder kunt u impositie toepassen op één of meerdere taken met behulp van Ultimate Impostrip®. Door impositie op een taak toe te passen, kunt u de pagina-indeling op het vel van de printer opgeven.

Voorbeelden van impositiewaarden:

• 1–op-1
  • 2–op-1
  • 3–op-1
  • 4 pagina's
  • 8 pagina's
  • 6 pagina's Z-vouw

Om Ultimate Impostrip® voor alle TotalFlow BatchBuilder-taken te gebruiken, moet Impostrip® op hetzelfde apparaat als uw TotalFlow BatchBuilder-systeem of in een gedeelte externe map zijn geïnstalleerd.

Als impositie is ingeschakeld in TotalFlow BatchBuilder, kunt u aangeven op welke taken u impositie wilt toepassen. U kunt ook impositie toepassen op alle taken van een bepaalde batch. Wanneer u een batch ter verwerking wilt verzenden terwijl impositie is ingeschakeld, verzendt TotalFlow BatchBuilder de taken naar een Impostrip XML-hotfolder om de ingestelde impositie toe te passen. De toepassing Ultimate Impostrip retourneert de taken waarop impositie is toegepast naar een TotalFlow BatchBuilder-hotfolder.

Belangrijk: Alleen de beheerder kan taakimpositie in TotalFlow BatchBuilder in- of uitschakelen.

Om taakimpositie te gebruiken:

1. Ga naar Admin Onderdelen Impositie.
  2. Als Ultimate Impostrip® is uitgeschakeld, klikt u op de knop Inschakelen.
  3. Selecteer de Ultimate Impostrip®-versie die u wilt gebruiken.
  4. Voer onder Serveradres en Poort de hostnaam of het IP-adres in van de server waarop Ultimate Impostrip® is geïnstalleerd en de poort van de Ultimate Impostrip®-server.
  5. Specificeer de impositietimer. Op het tabblad Timer kunt u een timer instellen voor batches die voor impositie zijn verzonden door het aantal uren en minuten op te geven. Als de tijd verstrijkt voordat de impositie is voltooid, wordt de batch ingesteld op de status Impositiefout. Het impositieproces gaat verder.

TotalFlow BatchBuilder hiermee kunt u de naam van de map specificeren waarnaar de taken worden verzonden voor impositie. U kunt de locatie selecteren uit een bestaande lijst met hotfolders voor iedere afzonderlijke taak of voor alle taken in een filter, batch of bestelling.

Opmerking:
  • Als een taak voor impositie wordt verzonden, worden de taakstatus en batchstatus gewijzigd in Bezig met toepassen van impositie. Als de taakimpositie met succes is afgerond, wordt de taakstatus gewijzigd in Impositie toegepast.
  • Als een batch wordt verzonden om afgedrukt te worden en taken bevat die impositie vereisen, wordt de batch niet verwerkt totdat op alle taken impositie is toegepast.

Als er een fout is opgetreden tijdens taakimpositie, de gespecificeerde impositietimer is verlopen, of het impositie XML-bestand is niet naar de Ultimate Impostrip®-hotfolder gestuurd, dan worden de taak- en batchstatussen gewijzigd in Impositiefout.

Als één of meerdere taken de status Impositiefout hebben, wordt de batch niet verzonden. Taken worden vastgehouden totdat impositie is toegepast op alle taken die impositie vereisen.

Belangrijk:
  • Zelfs als Ultimate Impostrip® is geconfigureerd om taakbestanden waarop impositie is toegepast in meerdere onderdelen te splitsen, worden de opgesplitste onderdelen door TotalFlow BatchBuilder weer samengevoegd in één taakbestand waarop impositie is toegepast, omdat TotalFlow BatchBuilder maar één taakbestand voor één taak ondersteunt.
  • Als een taak de status Impositie toegepast of Impositiefout heeft, TotalFlow BatchBuilderkunt u de taak opnieuw verzenden voor impositie. Selecteer een of meer taken uit een lijst met taken, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Impositie Impositie opnieuw op taken toepassen.
  • Als een batch de status Bezig met toepassen van impositie, Impositiefout, Bezig met verzenden of Uitvoerwachtrij heeft, kunt u het verzenden van de batch stoppen. Selecteer de batch in één van de gespecificeerde statussen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verzending annuleren.