Een bestelling verzenden

Dit onderwerp beschrijft hoe een bestelling kan worden verzonden naar TotalFlow BatchBuilder zonder invoer-hotfolders te gebruiken.

Ga als volgt te werk om een bestelling te verzenden:

1. Klik in de menubalk op Acties en selecteer Bestelling verzenden in het menu. U kunt ook naar het gedeelte Bestellingen gaan en op Nieuwe bestelling klikken.
    Het dialoogvenster Een bestelling verzenden verschijnt.

2. Voer de noodzakelijke gegevens in het gedeelte Bestellingsdetails in.
    De beschikbare bestellingseigenschappen zijn:
    Klant
    Voer de naam van de klant in. U kunt een tekenreeks van maximaal 256 tekens invoeren.
    Vervaldatum

Als u de datum wilt instellen, selecteert u deze of typt u de dag, de maand en het jaar in de correcte indeling in.

Selecteer in de lijst het uur en de minuten om de tijd in te stellen.

Bestelling samen houden
    Schakel deze optie in als u wilt dat alle taken van deze bestelling klaar zijn om te worden samengevoegd als alle taken/onderdelen van de bestelling zijn voltooid.
    Klik op Maak de taken alleen samenvoegbaar wanneer alle taken/onderdelen volledig zijn om de optie Bestelling samen houden in te schakelen. Als er taken zijn met de status Bezig met wachten op bestanden, krijgen alle andere taken met afdrukbestanden de status Bezig met wachten op bestanden. De taken kunnen pas worden samengevoegd als alle taken van de bestelling zijn voltooid.
    Bestelnummer
    Geef een bestelnummer op.
    Beschrijving
    Voer een korte beschrijving in.
    Preflight
    U kunt op klikken, de knop Uitgeschakeld, om preflight in te schakelen en te gebruiken voor de taken die in het TotalFlow BatchBuilder-systeem worden verzonden. Het systeem past de preflight-instellingen toe die zijn geconfigureerd en ingeschakeld in het tabblad Admin Onderdelen Preflight.
  3. Voeg taken toe als deel van de bestelling in het gedeelte Taken.
    Ga als volgt te werk om een taak toe te voegen:
    1. Klik op om een nieuw taakgedeelte toe te voegen.
    2. Klik op Bladeren… om een taakbestand te selecteren.
    3. Voer een naam voor de taak in het veld Taaknaam in.
    4. Voer een nummer in als unieke identificatie in de bestelling in het veld Onderdeelnummer.
    5. Om de taakeigenschappen in te stellen, klikt u op , de knop Alle taakeigenschappen.
      De taakrij vouwt uit om de tabbladen voor de taakdetails weer te geven. U kunt de taakeigenschappen bewerken in de tabbladen Algemeen, Taak, Papier, Impositie, Afwerking en Aangepast.

Om de taakrij samen te vouwen, klikt u op , de knop Alle taakeigenschappen.

Opmerking:
    1. Om een taak uit de bestelling te verwijderen, klikt u op .
    2. Als er invoerfouten zijn in het gedeelte Taken, wordt het foutpictogram weergegeven: . Klik op de knop Alle taakeigenschappen om het tabblad Taakdetails uit te vouwen en de invoerfouten te corrigeren.
  4. Klik op OK om de bestelling te verzenden.
Er wordt een bevestigingsmelding weergegeven die aangeeft dat de bestelling is aangemaakt.