Een nieuwe gecombineerde filter aanmaken

U kunt een nieuwe gecombineerde filter aanmaken en de eigenschappen en kenmerken daarvan definiëren. Met de gecombineerde filter kunt u meerdere sets filtercriteria en batches aanmaken en die tegelijkertijd naar meerdere uitvoermappen verzenden.

Als u een Nieuwe gecombineerde filter wilt aanmaken, klikt u op het tabblad op Filter toevoegen, de knop Filters, en selecteert u Gecombineerde filter.

U kunt ook een nieuwe gecombineerde filter aanmaken vanuit het gedeelte Filters. Klik op Nieuwe filter en selecteer de optie Gecombineerde filter.

Het dialoogvenster Nieuwe gecombineerde filter wordt weergegeven.

Filternaam
Geef de naam van de gecombineerde filter op.
Beschrijving
Voeg een korte beschrijving voor de gecombineerde filter toe.

Tabblad - Onderdelen

De gecombineerde filter bestaat uit ten minste twee componenten. U kunt meer componenten toevoegen of componenten verwijderen. Om een nieuwe component toe te voegen, klikt u op , de knop Component toevoegen. Klik op , de knop Component verwijderen, om een component uit de lijst te verwijderen.

Klik op Bewerken om de eigenschappen van de component te configureren. Het dialoogvenster Onderdeel wordt weergegeven:

Onderdeelnaam
Geef de naam van de component op.
Proeftaken
Klik op het selectievakje als u wilt dat de filterselectie taken omvat waarbij de taakeigenschap Proef op Proef vereist is ingesteld. De standaardstatus voor Taken waarvoor een proef vereist is opnemen is niet aangevinkt.
Opmerking: Wanneer het selectievakje niet wordt aangevinkt, negeert de filterselectie taken waarvoor de taakeigenschap Proef is ingesteld op Proef vereist.
Bundelen
Vink het selectievakje Taakbundel inschakelen aan als u het bundelen van taken wilt inschakelen voor de filterselectie. Het selectievakje wordt alleen weergegeven als Bundelen is ingeschakeld op het tabblad Admin van het venster Bundelen. Wanneer de filterbundeling is ingeschakeld, is Bundelen ook ingeschakeld voor alle batches uit deze filter, ongeacht of ze handmatig of automatisch zijn aangemaakt. Bundelen is niet beschikbaar voor proeffilters.
Uitvoerbestemming
Selecteer uit de lijst de hotfolder-bestemming voor deze component.
Geschatte uitvoersnelheid
De verwachte uitvoersnelheid gegenereerd door de geselecteerde uitvoerbestemming. U kunt de uitvoersnelheid bewerken en de meeteenheid daarvoor selecteren in de lijst.
Bannervellen
Klik op het selectievakje als u geen bannervellen wilt afdrukken voor de taken in deze filter. Deze optie is alleen ingeschakeld wanneer er bannervellen zijn ingesteld voor de geselecteerde uitvoerbestemming.

U kunt taakkenmerken, de taakvolgorde en volumeschattingen voor elke component instellen.

Tabblad - Taakkenmerken

Overeenkomst
Selecteer een van de volgende opties:
  • Alle kenmerken ("en" logisch)
  • Ieder kenmerk ("of" logisch)

Als u Alle kenmerken ("en" logisch) selecteert, selecteert de component de taken die overeenkomen met alle kenmerken die zijn ingesteld op het tabblad Taakkenmerken. Als u Ieder kenmerk ("of" logisch) selecteert, selecteert de component alle taken die overeenkomen met ten minste één van de opgegeven kenmerken.

Ga als volgt te werk om de criteria voor de nieuwe filter in te stellen:

1. Selecteer het type kenmerk uit de eerste lijst.
  2. Uit de tweede lijst selecteert u een van deze operators:
    • Is
    • Is niet
    • Tussen
    • Groter dan
    • Kleiner dan
    • Groter dan of gelijk
    • Kleiner dan of gelijk
  3. Selecteer of voer een waarde in voor het gespecificeerde kenmerktype om de criteria te voltooien.
Opmerking: Wanneer de operator Tussen is geselecteerd, kunt u een begin- en eindwaarde opgeven voor het taakkenmerk.

U kunt een of meer kenmerken selecteren om te gebruiken als criteria voor de component. Om een nieuw kenmerk toe te voegen, klikt u op , de knop Criteria toevoegen. Klik op , de knop Criteria verwijderen, als u een kenmerk uit de componentcriteria wilt verwijderen.

Als u de taken op basis van een specifieke datum en tijd wilt filteren, selecteert u het kenmerk Vervaldatum uit de eerste lijst. Selecteer Is of Kleiner dan of gelijk als operator uit een tweede lijst.

Opmerking: Als u Is als operator selecteert, kunt u de dag alleen instellen als de gespecificeerde waarde.

Ga als volgt te werk om specifieke waarden voor de datum en tijd in te stellen:

1. Klik op , de knop Kalender. Het dialoogvenster Vervalt verschijnt. Selecteer één van de beschikbare opties of typ een datum en tijd in om in te stellen wanneer de bestelling moet worden geleverd.

2. Klik op OK.

Tabblad - Taakverwerkingsvolgorde

U kunt de volgorde van de taken voor deze component instellen. De secundaire kenmerken worden gebruikt om de lijst met taken binnen de eerste sortering te sorteren.

Verwijder of voeg sorteerkenmerken toe. Gebruik hiervoor de knoppen en . Het handmatig sorteren van de kenmerken werkt niet voor de component.

Opmerking: Wanneer Automatiseringsniveau op het tabblad Geen automatisering is ingesteld op Automatisering, wordt het tabblad Taakverwerkingsvolgorde uitgeschakeld.

Tabblad Impositie

Groeperen

Klik op Taken groeperen als u alle taken waarop u impositie wilt toepassen, samen wilt verzenden. Wanneer u deze optie inschakelt, wordt de optie Kopieën insluiten automatisch ingeschakeld. Hierdoor wordt één impositiebestand gemaakt voor alle taken in het filter. Het impositiebestand bevat het opgegeven aantal kopieën van elke taak en het wordt naar de uitvoer gestuurd met als kenmerkwaarde voor kopieën 1.

Kopieën insluiten

Selecteer Kopieën insluiten in uitvoer om de impositie op alle kopieën toe te passen.

Als deze optie is ingeschakeld, bevat het gemaakte impositiebestand het opgegeven aantal kopieën van elke taak en wordt het naar de uitvoer gestuurd met als kenmerkwaarde voor kopieën 1.

Als de optie Kopieën insluiten in uitvoer is uitgeschakeld, bevat het gemaakte impositiebestand één kopie voor elke taak en wordt de daadwerkelijke waarde van het kenmerk Kopieën naar de uitvoer gestuurd.

Ultimate Impostrip®-map

U kunt de map waar TotalFlow BatchBuilder de taken waarop impositie is toegepast naartoe stuurt een naam geven. De impositie wordt op alle taken toegepast als er een batch uit deze filter wordt aangemaakt. Alle vooraf gedefinieerde imposities voor een afzonderlijke taak worden overschreven.

Selecteer een hotfolder in de lijst of typ de naam van de hotfolder in. De lijst met hotfolders kan alleen vanuit de toepassing Ultimate Impostrip® worden bewerkt. U kunt hotfolders toevoegen of verwijderen met Ultimate Impostrip®.

Opmerking: Het tabblad Impositie is alleen beschikbaar wanneer Ultimate Impostrip® is ingeschakeld in het venster Admin Onderdelen Impositie.

Klik op , de knop Vernieuwen om de lijst met hotfolders te vernieuwen.

Impositiecontrole

U kunt de impositiecontrole in- of uitschakelen. Klik op de knop Ingeschakeld/ Uitgeschakeld om tussen de status Ingeschakeld en de status Uitgeschakeld te schakelen. Wanneer impositiecontrole is ingeschakeld, wordt de taak vastgehouden en kunt u het bestand waarop impositie is toegepast controleren en goedkeuren voordat u het bestand naar een uitvoer verzendt. De standaardinstelling is Uitgeschakeld.

Tabblad - Volumeschattingen

U kunt tot drie volumeschattingen selecteren om in de componentinformatie weer te geven. De mogelijke waarden voor elk menu zijn:

• Geen
  • Taken
  • Vellen
  • Voet
  • Meters
  • Uitvoeringstijd (u:m)
  • Impressies
  • Bestandsgrootte

Voorvertoning

Het systeem geeft een voorvertoning van de component weer. Deze informatie wordt weergegeven in de lijst met filters, in het venster Filters.

Opmerking: Als de Voorvertoning de schatting niet weergeeft, raadpleeg dan het gedeelte Problemen oplossen.

Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en het dialoogvenster Onderdeel te sluiten.

Tabblad - Automatisering

Automatiseringsniveau
U kunt het automatiseringsniveau selecteren. Selecteer een van de volgende opties:
  • Geen automatisering — De taken worden niet automatisch samengevoegd.
  • Automatisch samenvoegen — De taken worden automatisch samengevoegd als het doelbereik is bereikt.
  • Automatisch samenvoegen en verzenden — Als het doelbereik is bereikt, worden alle taken automatisch samengevoegd en naar de betreffende uitvoerbestemming verzonden.
Automatiseringstrigger
Selecteer een van de volgende twee opties:
  • Op alle voorwaarden ("EN" logica):
  • Op iedere voorwaarde ("OF" logica):

Als u Op alle voorwaarden ("EN" logica): selecteert, wordt de batch alleen aangemaakt wanneer alle opgegeven doelen zijn bereikt. Als u Op iedere voorwaarde ("OF" logica): selecteert, wordt de batch aangemaakt wanneer ten minste één van de opgegeven doelen is bereikt.

U kunt meer voorwaarden aan de lijst toevoegen of er een aantal uit verwijderen. Om een nieuwe voorwaarde toe te voegen, klikt u op , de knop Voorwaarde toevoegen. Om een kenmerk te verwijderen, klikt u op , de knop Voorwaarde verwijderen. Klik op , de knop Verplaatsen, en versleep vervolgens de selectie om de positie van een rij te wijzigen.

Wanneer u de triggervoorwaarden configureert, moet u een component opgeven voor elke volumegebaseerde trigger. Ga als volgt te werk om de voorwaarden te configureren:

1. Selecteer het doeltype uit de lijst.
  2. Selecteer een component uit de lijst.
  3. Voer in het eerste tekstveld een waarde in om een doel in te stellen als u de positie van een rij wilt wijzigen.
  4. Geef in het tweede veld de drempel op.
Het systeem berekent en toont het drempelbereik voor het geselecteerde doeltype.

Opmerking: Als u Dag/Tijd selecteert als doeltype, kunt u de specifieke dag van de week (zondag t/m zaterdag) en het tijdstip instellen waarop de batch wordt aangemaakt.

Selecteer een waarde in de lijst Dag.

Selecteer een waarde in de lijst Tijd.

Wanneer een filter is ingesteld op een Dag/Tijd-automatisering en de TotalFlow BatchBuilder-server op het opgegeven moment is uitgeschakeld, wordt de filter niet geactiveerd wanneer de server opstart.

Tabblad - Planning

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een planning maakt die op filterautomatisering wordt toegepast. Deze planning beperkt de periode waarin de filter kan worden uitgevoerd.

Opmerking: Wanneer het Automatiseringsniveau is ingesteld op Geen automatisering, kunt u het tabblad Planning niet gebruiken.

U kunt de Automatiseringsplanning in- of uitschakelen door op de knop Inschakelen of Uitschakelen te klikken.

Opmerking: Met Maximaal aantal batches beperkt u hoe vaak deze filter per periode wordt geautomatiseerd door het geselecteerde component.

Selecteer de dag van de week in de lijst Dag. Selecteer in de lijst Starten het uur en de minuten waarop de automatisering wordt gestart. Selecteer in de lijst Stoppen het uur en de minuten waarop de automatisering moet worden beëindigd. Geef het Maximaal aantal batches op dat u wilt verzenden.

Opmerking:
  • Wanneer u Maximaal aantal batches voor een geplande periode instelt, kunt u de componentfilter kiezen die wordt gecontroleerd voor het aantal batches.

• Als er voor een of meer geplande perioden een maximaal aantal batches is opgegeven, wordt de filterselectie Maximaal aantal batches voor componenten ingeschakeld.

• Als Maximaal aantal batches voor een component wordt bereikt voor één actieve periode maar de andere perioden hun Maximaal aantal batches nog niet hebben bereikt, blijven deze perioden batches verzenden.

Met behulp van de knoppen en kunt u meerdere planningen toevoegen of verwijderen.

Onderdeel voor triggeren van automatisering

Selecteer een Maximaal aantal batches in de lijst als Onderdeel is ingesteld. De standaardwaarde van het Onderdeel voor triggeren van automatisering is Selecteren.

Als u de nieuwe gecombineerde filter wilt aanmaken, klikt u op OK.

Als u het dialoogvenster Nieuwe gecombineerde filter wilt sluiten en de ingevoerde informatie wilt negeren, klikt u op Annuleren.