Een licentie intrekken

Het zelfbedieningssysteem voor het intrekken van licentiesleutels (SSR) biedt een methode om licentiesleutels tussen systemen te verplaatsen en te herstellen na systeemstoringen
Ga als volgt om een licentie in te trekken:
  1. Open een internetbrowser.
  2. Ga naar https://dl.ricohsoftware.com/.
  3. Klik op de knop Selfservice voor intrekken.
  4. Selecteer onder Intrekken voor een van de drie beschikbare intrekkingsmethoden:
    • Softwarelicentiesleutel-ID (EID)

De EID die u moet intrekken voor de software die een licentieovertreding meldt.

• Activerings-ID (AID)

De AID is nodig als u slechts één set sleutels voor 1 EID moet intrekken. Als u bijvoorbeeld per ongeluk de verkeerde systeemvingerafdruk hebt geactiveerd en de AID-string beschikbaar is.

• Licentiesleutelbestand uploaden

Dit is de beste algemene optie voor het resetten van alle EID's die voor een specifiek product op een bepaalde server zijn geïnstalleerd. U kunt een license.key-bestand of lservrc selecteren.

5. Afhankelijk van uw selectie in de lijst Intrekken voor voert u de EID of AID in of uploadt u het sleutelbestand in de velden Voer uw EID in, Voer uw AID in of Upload uw licentiebestand (maximale bestandsgrootte 2 MB).
  6. Voer in het veld Bedrijfsnaam de naam van uw bedrijf in. Zorg ervoor dat u dezelfde bedrijfsnaam gebruikt als in de oorspronkelijke EID-e-mail.
  7. Om details over het intrekken te ontvangen, voert u uw geldige zakelijke e-mailadres in het veld Zakelijk e-mailadres in
  8. Klik op Verzenden.
  9. Stem ermee in dat u alle kopieën van de software waarmee u inbreuk maakt hebt verwijderd en voldoet aan de licentievoorwaarden van het product.
Als uw verzoek om de licentie in te trekken wordt goedgekeurd, ontvang u binnen twee minuten een melding op de website. Als uw aanvraag niet automatisch kan worden goedgekeurd en moet worden beoordeeld, ontvangt u binnen enkele werkdagen een e-mail van de beoordelaar.