TotalFlow BatchBuilder Notify Addon configureren om het HTTPS-protocol te gebruiken

Ricoh TotalFlow BatchBuilder biedt ondersteuning voor gebruik van het HTTPS-beveiligingsprotocol. Het HTTPS-protocol faciliteert veilige netwerkcommunicatie door een gecodeerde koppeling tussen de server en de gebruikersinterface van de webbrowser tot stand te brengen. Ook zorgt dit protocol voor de privacy en integriteit van alle overgedragen gegevens.

Als u communicatie wilt toestaan met een TotalFlow BatchBuilder-systeem waarvoor het HTTPS-beveiligingsprotocol wordt gebruikt, moet u TotalFlow BatchBuilder Notify Addon configureren om het HTTPS-beveiligingsprotocol te kunnen gebruiken.

Dit is de procedure voor het inschakelen van HTTPS in Windows 10. Mogelijk zijn er enkele kleine verschillen in andere versies van Windows.

Als u het standaardinstallatiepad hebt gewijzigd, moet u C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\ in de hele procedure vervangen door het pad waar TotalFlow BatchBuilder Notify Addon is geïnstalleerd.

Voor het inschakelen van HTTPS moet u het digitale certificaat importeren dat voor de TotalFlow BatchBuilder-abonnee is gemaakt.

1. Download het digitale certificaat en sla dit op in C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\jre\bin, op de computer waarop TotalFlow BatchBuilder Notify Addon is geïnstalleerd.
  2. Open als administrator een opdrachtpromptvenster op de computer waarop Ricoh TotalFlow BatchBuilder Notify Addon is geïnstalleerd. Ga met behulp van deze opdracht naar de map met het Java-keytool:
    cd "C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\jre\bin"
  3. Exporteer en importeer het gegenereerde KeyStore-bestand in het Java-beveiligingscertificaat door deze twee opdrachten uit te voeren:
    keytool -import -alias selfsigned -keystore "C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\jre\lib\security\cacerts" -storepass "changeit" -file "C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\jre\bin\selfsigned.crt"

waarbij selfsigned.crt de naam van het certificaatbestand is.

4. Het config.ini-bestand configureren
    1. Pas het bestand C:\Program Files\RICOH\TotalFlow BatchBuilder - NotifyAddon\config.ini als volgt aan:
      In het url-veld onder de sectie Abonnee in config.ini
      1. Vervang de waarde http in de webadresregel door https
      2. Vervang de waarde 19080 in de webadresregel door 19443
  5. Start de TotalFlow BatchBuilder Notify Addon-service opnieuw op.

Herhaal telkens de procedure voor het inschakelen van HTTPS wanneer het certificaat bijna is verlopen. U moet deze procedure ook telkens herhalen wanneer u het installatieproces uitvoert om TotalFlow BatchBuilder Notify Addon opnieuw te installeren, te upgraden of te repareren.

Opmerking:
  • Wanneer gebruikers toegang krijgen tot het systeem, worden ze naar het veilige protocol omgeleid zonder dat ze hiervoor zelf actie te hoeven ondernemen. Als u echter een zelfondertekend certificaat gebruikt of als het certificaat niet specifiek aan de server is gekoppeld, dan wordt in de webbrowser een waarschuwing uitgegeven dat het certificaat niet wordt vertrouwd.