DeTotalFlow BatchBuilder Notify Add On configureren

Om de TotalFlow BatchBuilder Notify Add On te configureren, moet u het config.ini-configuratiebestand bewerken.

Log in bij Windows en ga naar Start Alle programma's Ricoh TotalFlow BatchBuilder Notify Add On. Klik op Configuratiebestand openen om het configuratiebestand te openen.

U kunt het configuratiebestand config.ini bewerken:

[General]
pluginsPath=<installationDirectory>/plugins
dataRetention=30

[Subscriber]
url=http://server.address:port/BatchBuilder/externalApi

[Device]
name=example-XML-printer
actionName=markJobAsPrinted
plugin=XML
xsl=<filepath>
pollingInterval=20
location=<filepath>

[Device]
name=example-Infoprint-printer
actionName=markJobAsPrinted
plugin=INFOPRINT5000
address=<hostname>
pollingInterval=10

[Device]
name=example-Ricoh-SNMP-printer
actionName=markJobAsPrinted
plugin=SNMP
address=<hostname>
pollingInterval=10
readCommunityName=public

Gedeelte General
U kunt een waarde opgeven voor dataRetention om het aantal bewaardagen in te stellen. Het pluginsPath geeft de locatie van de plug-ins op de schijf aan.
Gedeelte Subscriber
U kunt de URL voor het TotalFlow BatchBuilder-systeem specificeren, waarbij server.adress de hostnaam of het IP-adres is van de computer waarop TotalFlow BatchBuilder is geïnstalleerd.
Als u de TotalFlow BatchBuilder Notify Add On TotalFlow BatchBuilder met meerdere clients wilt gebruiken, kunt u een nieuw gedeelte voor Subscriber toevoegen en één URL opgeven voor elk apparaat waarop TotalFlow BatchBuilder is geïnstalleerd. TotalFlow BatchBuilder Notify Add On en TotalFlow BatchBuilder moeten dezelfde versie hebben.
Gedeelte Device
U kunt de printer waarvan u informatie wilt verzamelen configureren. Geef de unieke printernaam en het bestandstype van de plug-in op.

Er zijn drie verschillende bestandstypen voor plug-ins beschikbaar:

1. Het opgegeven standaardtype plug-in is XML. Dit type plug-in wordt gebruikt voor printers die XML-bestanden genereren na het afdrukken.

Dit type printer maakt een afzonderlijk XML-bestand voor iedere afgedrukte taak. U kunt de toepassing Notify Add On instellen om de door de printer aangemaakte XML-bestanden in een hotfolder op te slaan. Stel een pad in voor de locatie van de hotfolder en een tijdsinterval waarop u wilt dat de TotalFlow BatchBuilder Notify Add On de hotfolder scant op nieuwe XML-bestanden.

U kunt ook een bestandspad voor een XSL-bestand opgeven. Het XSL-bestand wordt gebruikt om het XML-bestand van de printer te converteren naar een andere XML-bestandsindeling die kan worden verwerkt door het TotalFlow BatchBuilder-systeem op basis van een bestaand .XSD-schemabestand. Als de melding wordt ontvangen, wordt de corresponderende taak in de TotalFlow BatchBuilder-systemen waarop u bent geabonneerd gemarkeerd als Afgedrukt.

2. Het plug-intype SNMP wordt gebruikt met printermodellen die communicatie ondersteunen via Ricoh Job MIB over SNMP. Als u de pollingsinterval instelt, controleert de functie TotalFlow BatchBuilder Notify Add On de printerstatus en de takenlijst van de printer. Als een taak wordt afgedrukt, stuurt Notify Add On een melding via het SNMP-protocol naar het TotalFlow BatchBuilder-systeem en wordt de corresponderende taak gemarkeerd als Afgedrukt in de TotalFlow BatchBuilder-systemen waarop u bent geabonneerd.
  3. Het plug-intype Infoprint5000 wordt gebruikt met het printermodel InfoPrint 5000. De Notify Add On verifieert printergebeurtenissen in het takenvenster van de printer. Als een taak wordt afgedrukt, wordt de informatie in het taaklogboek opgeslagen en stuurt de Notify Add On een melding naar TotalFlow BatchBuilder via een persoonlijk communicatieprotocol van Infoprint. De taak wordt als Afgedrukt gemarkeerd in de TotalFlow BatchBuilder-systemen waarop u bent geabonneerd.

Het adres geeft het IP- of hostadres van het afdruksysteem aan.
Belangrijk: Met de TotalFlow BatchBuilder Notify Add On kunt u meer dan één printer configureren door een nieuw [Device]-gedeelte toe te voegen in het config.ini-configuratiebestand van elke printer.