Aangepaste thema's voor tabs met aflooprand aanmaken

U kunt aangepaste thema's aanmaken en opslaan. Thema's slaan geen tekst, afbeeldingen of vooraf ingestelde instellingen van tabs met aflooprand op.
Ga als volgt te werk om een aangepast thema aan te maken:
  1. Personaliseer in het scherm Tabs met aflooprand de instellingen voor tekst en afbeeldingen.
    Thema's slaan de volgende instellingen op:
    • Tekstrichting, -positie, -uitlijning en -opmaak
    • Rotatie, positie en schaal van de afbeelding
    • Lettertypekleur, vormopvullingskleur, randkleur van de vorm of kleurenpatronen. Kleurpatronen omvatten de lettertypekleur, vormopvullingskleur en de randkleur van de vorm.
  2. Klik op de Thema's-knop, de knop Thema's, op de werkbalk.
  3. Klik op Thema opslaan....
  4. Voer een naam voor het thema in het dialoogvenster Thema opslaan in.
  5. Klik op OK.
    De thema's worden op alfabetische volgorde gerangschikt.
    Opmerking:
  • Een kleurenpatroon kan verschillende kleurinstellingen voor elke tab met aflooprand opslaan.
  • Een patroon is gebaseerd op het aantal tabs met aflooprand in een taak. U kunt een specifiek kleurenpatroon aanmaken, dit opslaan als een aangepast thema en het op andere taken toepassen.

Ga als volgt te werk wanneer u bijvoorbeeld een aangepast thema wilt aanmaken met een wisselend kleurenpatroon van zwart-wit voor tabs met aflooprand:

1. Maak een taak aan met twee tabs met aflooprand.
    2. Geef verschillende kleurinstellingen voor elke tab met aflooprand op.
    3. Sla het aangepaste thema op.
    4. Sluit de taak.
    5. Open een andere taak met meerdere tabs met aflooprand.
    6. Hiermee past u het nieuwe, aangepaste thema toe. Het kleurenpatroon wordt automatisch herhaald voor alle tabs met aflooprand in de taak. Als de taak 20 tabs met aflooprand bevat, wordt het wisselende patroon 10 keer herhaald.