Vooraf ingestelde instellingen aanmaken

U kunt de instellingen van een geopende taak vastleggen als een vooraf ingestelde instelling.

Deze taakinstellingen kunnen in een vooraf ingestelde instelling worden opgenomen:

• Printer en printerinstellingen
  • Gebruikerscode-instelling
  • Papierinstellingen
  • Afdrukrichting-, afdrukzijde- en kleurinstellingen
  • Impositie
  • Afwerkings- en uitvoerinstellingen
  • Hoofdstukinstellingen
  • Tabs
  • Tab met aflooprand
  • Kop- en voetteksten
  • Paginanummering
  • Paginastempels
  • Uitzonderingsinstellingen
  • Voor- en achterbladen
  • Tussenvoegvellen
  • Tussenbladen

Het aantal kopieën en de informatie in het deelvenster Taakset-up, behalve voor de instellingen Gebruikerscode, Afdrukmodus, Vervaldatum en Instellingen op PDF toepassen en van taakticket verwijderen, worden niet opgeslagen en toegepast als onderdeel van de vooraf ingestelde instelling.

Belangrijk: De gebruikerscode in de vooraf ingestelde instelling wordt alleen toegepast als de taak nog geen gebruikerscode heeft.

Als u een vooraf ingestelde instelling opslaat, kunt u ook beeldverwerkingsinstellingen toevoegen, de vooraf ingestelde instelling combineren met een invoerhotfolder en uitvoerinstellingen voor de taken aangeven via de hotfolder.

Ga als volgt te werk om een vooraf ingestelde instelling op te slaan:
  1. Maak een taak aan of open een taak.
    Zie Taken voorbereiden voor meer informatie.
  2. Controleer of u alle taakinstellingen heeft aangegeven die u in de vooraf ingestelde instelling wilt opnemen.
    Zie Taken bewerken voor meer informatie.
  3. Klik op de menubalk op het menu Vooraf ingestelde instellingen en selecteer Taak als vooraf ingestelde instelling opslaan.
    Taak opslaan als vooraf ingestelde instelling
    Opmerking: U kunt ook een vooraf ingestelde instelling aanmaken met een van deze methoden:
    • Klik op het menu Vooraf ingestelde instellingen, selecteer Vooraf ingestelde instellingen beheren en klik op de knop Vooraf ingestelde instelling aanmaken.

• Ga naar Instellingen Vooraf ingestelde instellingen en klik in het scherm Vooraf ingestelde instelling aanmaken op de knop Vooraf ingestelde instellingen beheren.

4. Geef in het scherm Vooraf ingestelde instelling opslaan een naam en beschrijving voor de vooraf ingestelde instelling op.
    Vooraf ingestelde instelling opslaan Scherm

U kunt ook een invoerhotfolder configureren voor een geautomatiseerde taakverwerking, uitvoerinstellingen opgeven voor taken die verwerkt zijn via de hotfolder en beeldverwerkingsinstellingen opnemen.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

Opmerking:
    • U kunt maximaal 25 vooraf ingestelde instellingen opslaan.

• Als u een invoerhotfolder configureert voor de vooraf ingestelde instelling, kunt u eenvoudig taken aanmaken en uitvoeren door de bestanden in de hotfolder te plaatsen. Zie Hotfolders met vooraf ingestelde instellingen gebruiken voor meer informatie.

• Als u een hotfolder met een vooraf ingestelde instelling combineert, verschijnt er een pictogram van een snelkoppeling voor de hotfolder op het bureaublad.

• Een hotfolder kan aan één vooraf ingestelde instelling worden gekoppeld. Hotfolders kunnen niet gedeeld worden door meerdere computers of vooraf ingestelde instellingen. Doet u dit wel, dan kan dit fouten veroorzaken.

• De hotfolderfunctie en de afbeeldingsverwerkingsfunctie zijn niet beschikbaar in de browserversie van TotalFlow Prep.

5. Klik op Opslaan.
    De geconfigureerde vooraf ingestelde instelling wordt toegevoegd aan de lijst met vooraf ingestelde instellingen die beschikbaar zijn in het menu Vooraf ingestelde instellingen en wordt voor de huidige taak geselecteerd totdat een van de opgeslagen taakinstellingen wijzigt.