Automatisch draaien gebruiken

De functie Automatisch draaien zorgt ervoor dat alle originele PDF-pagina's dezelfde afdrukrichting hebben voordat u deze op het vel plaatst en afdrukt. Standaard is de optie Automatisch draaien ingeschakeld en is een aantal opties voor het draaien van pagina's uitgeschakeld.
    Opmerking:
  • De afdrukrichting van elke originele PDF-pagina wordt bepaald door de analyse van de breedte-hoogteverhouding. Wanneer de taak Staand is, worden alle pagina's met de afdrukrichting Liggend 90 graden gedraaid. Wanneer de taak Liggend is, worden alle pagina's met de afdrukrichting Staand 90 graden gedraaid voordat deze op het vel worden geplaatst.

• De instellingen voor Automatisch draaien worden altijd toegepast, ongeacht welke afdrukrichting is ingesteld voor de originele PDF-pagina. Automatisch draaien geldt bijvoorbeeld wanneer de originele afdrukrichting is ingesteld door bestanden te importeren met een andere afdrukrichting dan de taak, het bouwen van taken met bestanden met verschillende afdrukrichtingen, pagina's handmatig 90 graden draaien, of het bijsnijden van pagina's in een andere breedte-hoogteverhouding dan de afdrukrichting van de taak.

• Wanneer de optie Automatisch draaien is ingeschakeld, zijn de opties Pagina 90° rechtsom draaien en Pagina 90° linksom draaien uitgeschakeld.

• Wanneer de optie Automatisch draaien is uitgeschakeld, zijn de opties Pagina 90° rechtsom draaien en Pagina 90° linksom draaien ingeschakeld.

• Wanneer Automatisch draaien een pagina ondersteboven draait, gebruikt u Pagina 180° draaien om de afdrukrichting van de pagina aan te passen.

U kunt Automatisch draaien als volgt uitschakelen:
  1. Open het venster Opmaken.
  2. Bij Automatisch draaien klikt u op Uit.
    Belangrijk:
  • De instellingen voor Automatisch draaien kunnen alleen worden gewijzigd in Normaal-impositie.

• U kunt een taak opslaan wanneer de optie Automatisch draaien is uitgeschakeld.