Aangepaste printers toevoegen

U kunt printers van andere fabrikanten dan RICOH registreren met behulp van aangepaste printerdefinitiebestanden die gemaakt zijn door regionale experts.
Belangrijk: Zorg ervoor dat u voor het registreren van een printer controleert of de computer en de printer correct op het netwerk zijn aangesloten. Voor meer informatie over het aansluiten van de printer op het netwerk, zie de documentatie van de printer.
Ga als volgt te werk om een aangepaste printer toe te voegen:
  1. Ga naar Start Alle apps RICOH TotalFlow Prep en klik op Aangepaste Printer-Tool.
    Opmerking: Welke procedure er wordt gehanteerd, kan afhankelijk zijn van het besturingssysteem dat u gebruikt.
    Het Hulpmiddel Aangepaste printer wordt geopend in de standaard internetbrowser.
  2. Voeg het aangepaste printerdefinitiebestand van de aangepaste printer toe die u wilt registreren.
  3. Ga in TotalFlow Prep naar Instellingen Printerbeheer.
    Instellingen Menu — Printerbeheer
    Opmerking: U kunt het scherm Printerbeheer ook rechtstreeks openen vanuit de menubalk via het printerselectiemenu.
  4. In het scherm Printerbeheer klikt u op Printer toevoegen.
    Scherm Printerbeheer — Printer toevoegen
  5. Volg in het scherm Printer toevoegen de volgende stappen:
    Printer toevoegen Scherm — Aangepaste printer toevoegen
    1. Voer een weergavenaam in voor de printer in het veld Printernaam.
      U kunt maximaal 32 bytes invoeren.
    2. Selecteer onder Printertype de optie Aangepaste printer.
    3. Selecteer de aangepaste printer die u wilt toevoegen onder Printermodel.
      De lijst met printers hangt af van de aangepaste printerdefinitiebestanden die zijn toegevoegd via het Aangepaste Printer-Tool.
    4. Klik op Instellingen... en geef de installeerbare opties aan die beschikbaar zijn op de printer.
      Opmerking: De opgegeven installeerbare opties bepalen welke instellingen beschikbaar zijn voor taken die deze printer gebruiken.

Zie De gebruiken Installable Options voor meer informatie.

5. Configureer de overige printerinstellingen op het tabblad Algemeen.
      Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.
      Opmerking: SNMP-instellingen zijn niet beschikbaar voor aangepaste printers.
    6. Klik op OK.