Printers registreren

Om deze toepassing te gebruiken voor het afdrukken van documenten dient u eerst een printer te registreren. U kunt meerdere printers registreren om verschillende typen uitvoerindelingen te verwerken.
    Opmerking:
  • Als u de printer niet registreert, kunt u met de voorbeeldprinter nog wel taken bewerken. U kunt echter met de voorbeeldprinter geen taak afdrukken.

• De functies voor printerbeheer zijn niet beschikbaar in de browserversie van TotalFlow Prep. Wanneer u een taak in de browserversie bewerkt, gebruikt TotalFlow Prep de printer die in TotalFlow Production Manager of in TotalFlow Print Server is ingesteld. Zie Taken bewerken in de browserversie van TotalFlow Prep voor meer informatie.

TotalFlow Prep kan met ondersteunde taakticket-printers communiceren via PostScript, een combinatie van JDF en PDF of Fiery API.

De PDF/JDF-printertaal biedt middels een pure PDF-workflow een groter aanbod aan functies en is beschikbaar als u verbinding maakt met TotalFlow Print Server of een EFI Fiery-afdrukserver die Fiery JDF ondersteunt. Sommige uitvoeropties zijn alleen beschikbaar als de printertaal is ingesteld op PDF/JDF. U kunt bijvoorbeeld printereigenschappen specificeren zoals vooraf ingestelde instellingen gedefinieerd op een EFI Fiery-afdrukserver en uitwerpinstellingen voor ongebruikte tabbladen voor printers die alleen gebruikmaken van PDF/JDF. Voor meer informatie over ondersteunde printers en controllers, zie het Printer Connector Leesmij-bestand.

Fiery API biedt dezelfde functies als de PDF/JDF-printertaal en kan worden gebruikt om te communiceren met bepaalde EFI Fiery-printers die beschikken over Fiery API versie 5 of hoger. Raadpleeg de leesmij van Printer Connector voor de lijst met ondersteunde printers.

U kunt printers van andere fabrikanten dan RICOH registreren met behulp van aangepaste printerdefinitiebestanden die gemaakt zijn door regionale experts. U kunt voor elke geregistreerde printer de beschikbare installeerbare opties opgeven. Mogelijke installeerbare opties zijn vouweenheden, binders, perforeereenheden, nietmachines en trimmers.

Met TotalFlow Prep kunt u ook Windows-printers registreren die zijn aangesloten op uw systeem en die werken met een printerstuurprogramma dat compatibel is met het Windows V4-afdruksubsysteem.