Een taak met zowel vellen in kleur als vellen in zwart-wit afdrukken op verschillende printers

Als u kosten wilt besparen, kunt u in plaats van alle vellen met een kleurenprinter afdrukken ook de vellen in kleur afdrukken op een kleurenprinter en deze als inserts op een zwart-witprinter gebruiken.
U kunt als volgt een taak met zowel vellen in kleur als vellen in zwart-wit afdrukken op verschillende printers:
  1. Registreer een kleurenprinter en een zwart-witprinter.

De zwart-witprinter moet over een tussenvoeglade beschikken.

Zie Printers registreren voor meer informatie over het toevoegen van printers.
  2. Klik op de menubalk op het printermenu en selecteer de kleurenprinter uit de lijst.
  3. Zorg ervoor dat de impositie is ingesteld op Normaal of Groeperen - Uniek in het deelvenster Opmaken.
  4. Om alle vellen in kleur in de taak te selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurig vel en klikt u op Selecteren Kleurenvellen.
      Opmerking:
    • Een vel met een object in eender welke kleur wordt als vel in kleur beschouwd.
    • Een vel met ten minste één pagina in kleur wordt als vel in kleur beschouwd.
  5. Klik in de menubalk op Bestand Selectie afdrukken.
  6. Laad de afgedrukte vellen in kleur in een tussenvoeglade op de zwart-witprinter.
  7. Klik in TotalFlow Prep op het printermenu en selecteer de zwart-witprinter uit de lijst.
  8. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurig vel en klik op Selecteren Kleurenvellen.
  9. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik vervolgens op Papier Lade selecteren....
  10. Selecteer in het dialoogvenster Papierlade de tussenvoeglade waarin de vellen in kleur worden geladen en klik op OK.
  11. Klik op Afdrukken-knop, de Afdrukken-knop.