Actieve taken weergeven en wijzigen

U kunt huidige taken beheren en hun voortgang controleren op het tabblad Actief van het deelvenster Waarschuwingen.
Ga als volgt te werk om actieve taken te bekijken en te beheren:
  1. Klik op de menubalk op Waarschuwingen-knop, de knop Waarschuwingen.
    Het paneel Meldingen openen

Als er nieuwe meldingen zijn sinds de laatste keer dat u het deelvenster Waarschuwingen opende, wordt een blauw pictogram weergegeven naast de knop Waarschuwingen (Meldingspictogram). Als er nieuwe fouten zijn gevonden, wordt het pictogram rood (Foutpictogram). Als taakverwerking voor alle huidige en toekomstige taken is onderbroken, wordt het pictogram oranje (Pictogram Onderbreken). Als er geen nieuwe meldingen zijn, wordt de knop Waarschuwingen grijs weergegeven.

2. Klik in het deelvenster Waarschuwingen op het tabblad Actief.
    Het Actief-tabblad

Op het tabblad Actief kunt u taken controleren en beheren die nog verwerkt worden.

Taken die verwerkt zijn of die zijn geannuleerd, verschijnen op het tabblad Vastgelegd in logboek. Voor meer informatie, zie Taken vastgelegd in het logboek weergeven en wijzigen. Taken met een foutstatus worden zowel op het tabblad Actief als op het tabblad Vastgelegd in logboek weergegeven.

3. Bekijk de informatie die wordt weergegeven in de taaklijst om de status van actieve taken te controleren en meer informatie gerelateerd aan de taakverwerking te bekijken.
    • De statuspictogrammen tonen de huidige status van elke taak:

Het pictogram Wachten De taak wacht om te worden verwerkt.
      Het pictogram Wachten op afdrukken De taak wacht om te worden afgedrukt.
      Het pictogram In behandeling De taak wordt verwerkt of afgedrukt.
      Het pictogram Onderbroken De taak is onderbroken.
      Foutpictogram Er is een fout opgetreden in de taak.

• Het pictogram dat wordt weergegeven voor de naam van de taak toont of de taak is verzonden vanaf de TotalFlow Prep-gebruikersinterface of via een hotfolder:

Het pictogram Gebruikersinterface De taak is verzonden vanaf de gebruikersinterface.
      Het pictogram Hotfolder De taak is verzonden via de hotfolder.

Onder de taaknaam ziet u een statusbericht. Beweeg uw cursor over de taaknaam voor meer informatie over de taak.

• Rechts van de taaknaam kunt u zien wanneer de taak is verzonden.

4. Gebruik de beschikbare opties om acties uit te voeren op alle taken of op een specifieke taak in de lijst.
    De beschikbare acties zijn afhankelijk van de verwerkingsfase van de taak.
    • Om alle taken tijdelijk te stoppen, klikt u op Meer acties en schakelt u de optie Alles onderbreken in.

Taakverwerking wordt voor alle huidige en toekomstige taken onderbroken.

• Om alle onderbroken taken te hervatten, klikt u op Meer acties en schakelt u de optie Alles onderbreken uit.

Taakverwerking wordt voor alle huidige en toekomstige taken hervat.

• Om alle taken te annuleren en deze uit de lijst Actief te verwijderen, klikt u op Meer acties en selecteert u Alles annuleren.

• Om een taak te openen of te bewerken die zich in de status Aan het wachten op handmatige bewerking bevindt, klikt u op de taaknaam.

Nadat u klaar bent met het bewerken van de taak, klikt u op de Afdrukken-knop om de taak naar de printer te verzenden.

• Om een specifieke taak tijdelijk te stoppen, beweegt u de cursor van uw muis over de taak en klikt u op Onderbreken-knop, de knop Uitstellen.

• Om een onderbroken taak of een taak die is gestopt vanwege een fout te hervatten, beweegt u de cursor van uw muis over de taak en klikt u op Hervatten-knop, de knop Hervatten.

Belangrijk: U kunt met deze functie geen taken hervatten waarin een fatale fout is opgetreden. Om zulke taken te hervatten, dient u deze te annuleren en dan opnieuw te openen. Controleer of de inhoud van de taak correct is en probeer de taak dan opnieuw uit te voeren.
    • Om een specifieke taak te annuleren en te verwijderen uit de lijst Actief, beweegt u uw cursor over de taak en klikt u op Annuleren-knop, de knop Annuleren.

Opmerking:
    • U kunt alleen taken onderbreken die nog niet naar de printer zijn verzonden.

• Wanneer u een taak annuleert die zich in de status Bezig met voorbereiden op afdrukken, Aan het wachten op printer of Afdrukken bevindt, probeert TotalFlow Prep alle verdere taakverwerking te stoppen. Afhankelijk van de printer en de exacte verwerkingsfase van de taak, gaat het verwerken soms verder buiten TotalFlow Prep om en kan de taak niet worden geannuleerd.