De productlicentie installeren

Nadat u de hoofdtoepassing en het TotalFlow PDF-stuurprogramma heeft geïnstalleerd, kunt u het installatieproces voltooien door de permanente licentie te installeren of door een gratis proefversie van het product te gebruiken.

Ga als volgt te werk om het installatieproces te voltooien:

• Installeer een permanente productielicentie.

Voor het installeren van een permanente licentie heeft u een licentiesleutelbestand nodig. Dit is verkrijgbaar op de website of via uw lokale verkoopvertegenwoordiger.

Belangrijk: Voor de installatie van de licentie moet u een account met beheerdersrechten gebruiken. Meld u aan met een dergelijke account voor u de installatie start. Als u niet bent ingelogd onder de gebruikersnaam Beheerder, selecteer dan de optie Als beheerder uitvoeren als u Licentiebeheer opent vanuit het Windows-menu Start.
  • De permanente licentie installeren direct na de hoofdtoepassing (nieuwe installatie):
    1. Schakel in het scherm Permanente licentie het selectievakje Nu de permanente licentie installeren in en klik op Volgende.
      Het scherm Permanente licentie

Het scherm Licentie wordt weergegeven.

Het scherm Licentie

2. Als u de licentiesleutel al heeft aangeschaft en deze wilt genereren, klik dan op Help. Raadpleeg Een permanente licentie installeren om een permanente licentie te installeren.

Belangrijk: De standaardbrowser wordt geopend. U ziet de Help-pagina voor de licentietoepassing met instructies voor het genereren van een licentiecode.

Indien Microsoft Edge als standaardbrowser is ingesteld en u bent ingelogd met de ingebouwde beheerdersaccount, treedt een fout op. Stel een andere browser als standaardbrowser in of gebruik een andere account met beheerdersrechten.

Als u de licentiesleutel al gekocht en gegenereerd heeft, klik dan op Bladeren.

Het venster Selecteer licentiebestand wordt weergegeven.

Het scherm Selecteer licentiebestand

3. Selecteer het bestand lservrc en klik op Openen.
    4. Selecteer Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst en klik op OK.
      Het scherm Installatie voltooid verschijnt.
    5. Klik op Gereed.
  • Om TotalFlow Prep 60 dagen gratis te proberen:
    1. Schakel in het scherm Permanente licentie het selectievakje Nu de permanente licentie installeren uit en klik op Volgende.
      Het scherm Installatie voltooid verschijnt.
    2. Klik op Gereed.
  • Ga als volgt te werk om de permanente licentie te installeren nadat de gratis proefperiode is afgelopen. Gebruik hiervoor het Windows-menu Start:
    Opmerking: Deze procedure is van toepassing wanneer u de permanente licentie voor het hoofdproduct.
    1. Klik op Start Alle apps RICOH TotalFlow Prep.
    2. Klik met de rechtermuisknop op Licentiebeheer en selecteer Als beheerder uitvoeren.
      Het scherm Licentie wordt weergegeven.
    3. Klik op Bladeren.
      Het venster Selecteer licentiebestand wordt weergegeven.
    4. Selecteer het bestand lservrc en klik op Openen.
    5. Selecteer Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst en klik op OK.
      Er wordt een melding van succesvolle installatie van de licentie weergegeven.
    6. Klik op OK.
    7. Start de computer opnieuw op.
Belangrijk: Indien u de licentie wilt verwijderen of naar een ander apparaat wilt verplaatsen, neemt u contact op met uw servicevertegenwoordiger.