Pagina's uit bestaande of gescande bestanden invoegen

Tijdens het bewerken van een taak kunt u pagina's invoegen vanuit bestaande bestanden op uw computer, vanuit documenten die in taken zijn opgeslagen of vanuit gescande bestanden.
Opmerking: U kunt geen nieuwe pagina's invoegen vóór een afgedrukt voorblad of vóór een blanco tussenvoegvel dat aan het begin van een hoofdstuk is ingevoegd.
U kunt als volgt pagina's in een taak invoegen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op de doelpagina in de paginalijst of het doelvel in Velweergave en selecteer Nieuwe pagina's invoegen.
    Belangrijk: Als de pagina's zijn ingevoegd, worden ze vóór de doelpagina of het doelblad geplaatst.
    Bezig met invoegen van nieuwe pagina's
    Opmerking: Als de impositie is ingesteld op Boekje, kunt u alleen nieuwe pagina's uit de paginalijst invoegen.
  2. Voeg in het dialoogvenster Pagina's invoegen bestanden van uw computer toe of importeer bestanden van een scanner.
    Dialoogvenster Pagina's invoegen
    • Om bestanden van uw computer toe te voegen, klikt u op Bestanden toevoegen, bladert u naar de bestanden die u wilt toevoegen aan het dialoogvenster Openen, selecteert u deze bestanden en klikt u op Openen.

U kunt ook bestanden uit een Windows-map naar het dialoogvenster Pagina's invoegen slepen.

Als het bestand beveiligd is met een wachtwoord, wordt u verzocht om het wachtwoord in te voeren voordat u het bestand aan de taak kunt toevoegen.

Belangrijk:
      • De bestanden moeten in een map staan waar de clientcomputer toegang toe heeft.
      • Controleer of de bestanden een ondersteunde indeling hebben. Zie Ondersteunde bestandsindelingen voor meer informatie.
      • Voordat u bestanden van Microsoft Office toevoegt aan een taak, moet u ervoor zorgen dat het TotalFlow PDF-stuurprogramma is geïnstalleerd. Voor meer informatie, zie de Installatiehandleiding.
    • Om bestanden van een scanner te importeren, selecteert u een compatibele TWAIN-scanner of het Fiery Remote Scan-programma in de lijst met scanners en klikt u op Scannen.

Afhankelijk van de geselecteerde scanner wordt het installatiescherm voor het TWAIN-stuurprogramma of Fiery Remote Scan-programma geopend. Volg de vereiste stappen van het scannerstuurprogramma en wijzig de nodige instellingen.

Belangrijk:
      • De functie Scannen is niet beschikbaar in de browserversie van TotalFlow Prep.

• Afhankelijk van de scanner die u wilt gebruiken, moet u eerst het juiste RICOH TWAIN-stuurprogramma of het EFI Fiery Remote Scan hulpprogramma installeren en configureren.

Zie het Printer Connector Leesmij-bestand voor meer informatie over de apparaten die ondersteund worden. Voor meer informatie over de installatie van het stuurprogramma en de configuratieprocedure, zie de documentatie van uw stuurprogramma's.

• Het Fiery Remote Scan programma is vereist om de scanner met de EFI Fiery controlleroptie te gebruiken. Het TWAIN-stuurprogramma kan in dit geval niet worden gebruikt.

• Controleer of u een 32-bits versie van Fiery Remote Scan gebruikt. De nieuwste 32-bits versie is 6.6.0.60 en kan worden gedownload vanaf de website van Ricoh. U kunt bijvoorbeeld naar http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/lan_e/model/eb_32/eb_32en.htm gaan en een 32-bitskoppeling selecteren, zoals http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/lan_e/model/eb_32/eb_32en.htm#Microsoft%20Windows%2010%20(32-bit).

• Als de afdrukrichting van de gescande gegevens niet is zoals vereist, kunt u de pagina draaien met de draaifunctie in TotalFlow Prep. Zie Pagina's draaien voor meer informatie.

3. Herhaal de vorige stap om alle vereiste bestanden toe te voegen.
  4. Optioneel: Pas de bestanden daar waar nodig aan.
    Dialoogvenster Pagina's invoegen — Bestandsinstellingen
    • Om de bestanden opnieuw in te delen, sleept u een bestand en zet u deze voor of achter andere bestanden in de lijst neer.
    • Om op te geven welke pagina's moeten worden opgenomen voor bestanden met meerdere pagina's, voert u de vereiste paginanummers of paginabereiken in de kolom Paginabereik in.

Voer meerdere pagina's of paginabereiken in, gescheiden door komma's.

• Om een bestand uit de lijst te verwijderen, moet u de cursor over het bestand bewegen en op Verwijderen klikken, de knop Verwijderen.