Groeperingsimpositie instellen

U kunt de groeperingsimpositie gebruiken om meerdere pagina's op een vel papier te combineren. Er zijn verschillende lay-outopties beschikbaar voor de pagina's.
    Belangrijk:
  • Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als de impositie op Groeperen is ingesteld.

• Sommige taakinstellingen kunnen worden verwijderd of gewijzigd als de impositie op Groeperen is ingesteld.

Ga als volgt te werk om een groeperingsimpositie te specificeren:
  1. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Opmaken.
  2. Klik Opmaken op het paneel Groeperen.
    Venster Groeperingsimpositie
  3. Selecteer een impositietype voor groeperen in de sectie Groeperen / Knippen & stapelen:
    • Uniek: Hiermee worden meerdere pagina's van het document op een vel afgedrukt.

U kunt het aantal pagina's opgeven die op een vel worden afgedrukt en de volgorde hiervan.Groeperen — Uniek

• Herhalen: Hiermee wordt een documentpagina herhaaldelijk op een vel afgedrukt, overeenkomstig het opgegeven aantal keren.Groeperen — Herhalen

• Snelheid: Hiermee worden twee pagina's op iedere zijde van een vel gerangschikt en afgedrukt. De afgedrukte vellen worden daarna gestapeld en in het midden gesneden.

Omdat er meerdere pagina's worden aangemaakt per gesneden vel, worden de afdruktijd en -kosten beperkt.Groeperen — Snelheid

U kunt de optie 180 graden roteren gebruiken om een van de twee pagina's aan iedere zijde van het vel te draaien. Vervolgens kunt u de afgedrukte vellen snijden en de snijdranden uitlijnen.Groeperen — Snelheid met draaien

4. Configureer de beschikbare instellingen voor het geselecteerde type groeperingsimpositie.