Voor-/achterblad met Perfect Binding aanmaken

U kunt met Voor-/achterbladbouwer het voor-/achterblad voor een taak met Perfect Binding ontwerpen en aanmaken.
Ga als volgt te werk om het voor-/achterblad met Perfect Binding te ontwerpen en aan te maken:
  1. Geef in het deelvenster Voor-/achterbladen de instellingen op die vereist zijn voor een voor-/achterblad met Perfect Binding.
    Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.
  2. Stel de buitenkant, binnenkant of beide kanten van het voor-/achterblad in dat met taakinhoud moet worden bedrukt.
    Afhankelijk van de afdrukoptie die u heeft geselecteerd voor het voor-/achterblad, kunt u de buiten- en binnenkant van het voor-/achterblad of beide kanten bewerken in de weergave Voor-/achterbladbouwer. Deze procedure vermeldt de stappen die vereist zijn voor het bewerken van beide kanten van het voor-/achterblad.
  3. Klik op Voor-/achterbladbouwer.
    De weergave Voor-/achterbladbouwer wordt in de werkruimte weergegeven. De beschikbare gebieden voor de voor-/achterbladen en de rug zijn op het voor-/achterblad gemarkeerd. Het ruggebied kan alleen voor de buitenkant van het voor-/achterblad worden bewerkt.
      Belangrijk:
    • Wanneer u een optie voor het afdrukken van het voor-/achterblad selecteert, worden standaard de eerste of de laatste pagina's in de taak op het voor-/achterblad geplaatst, afhankelijk van de printer. Als de PDF-pagina die standaard op het voor-/achterblad wordt geplaatst, twee keer zo groot is als het papier van de taak, herkent Voor-/achterbladbouwer deze als een voor-/achterblad. Om te beginnen met het ontwerpen van een nieuw voor-/achterblad, moet u eerst op Voor-/achterblad verwijderen klikken. De overeenkomstige PDF-pagina's worden ook uit de taak verwijderd.
  4. Klik op Rugpositie-knop, de knop Rugpositie, aan de onderzijde van de werkruimte en pas de instellingen die voor de rug zijn geconfigureerd naar wens aan.
    De instellingen voor de rug bepalen de locatie van de rug op het voor-/achterblad en de afmeting van de ruimte voor het voor- en achterblad. Configureer deze instellingen eerst op de juiste manier voordat u begint met het ontwerpen van het voor-/achterblad.
  5. Selecteer de pagina die u op het voor-/achterblad wilt plaatsen in de paginalijst en sleep deze naar een van de gebieden van het voor-/achterblad of naar het gebied van de rug.
    U kunt ook het paginanummer invoeren in het menu Instellingen buitenkant voor-/achterblad.
    Voor-/achterbladbouwer — Buitenkant voor-/achterblad

Nadat u pagina's op het voor-/achterblad heeft geplaatst, kunt u de knoppen aan de onderzijde van de werkruimte gebruiken of het menu openen met een rechtermuisklik om de positie, de volgorde, het formaat en de rotatie van de pagina in te stellen.

Opmerking:
    • De pagina's die op het voor-/achterblad zijn geplaatst, zijn de originele documentpagina's en deze bevatten geen ingevoegde objecten, zoals maskers, tekst of afbeeldingen. Wanneer u wilt dat de voor- en achterbladen deze ingevoegde objecten bevatten, moet u eerst de objecten in het invoerdocument opslaan door de taak als een PDF-bestand op te slaan. Vervolgens kunt u dat PDF-bestand gebruiken om de taak met Perfect Binding aan te maken.

Hetzelfde is van toepassing op instellingen voor de pagina-inhoud, zoals paginanummers, kop- en voetteksten, paginastempels en tabs met aflooprand.

6. Om de paginavolgorde te wijzigen wanneer de pagina's op het voor-/achterblad elkaar overlappen, klikt u op Bestelling-knop, de knop Bestelling, en selecteert u een optie voor de volgorde.
  7. Om een pagina te positioneren, selecteert u deze en klikt u op Uitlijnen-knop, de knop Uitlijnen.
    Selecteer een referentiepunt om de pagina gebaseerd op dat referentiepunt uit te lijnen. U kunt verschuivingswaarden in de invoervelden invoeren om de pagina horizontaal of verticaal vanaf het geselecteerde referentiepunt te verschuiven.

U kunt ook op de pagina klikken en deze naar een nieuwe positie slepen.

8. Om een pagina bij te snijden, selecteert u deze en klikt u op Bijsnijden-knop, de knop Bijsnijden, en selecteert u een bijsnijdoptie.
    U kunt de optie Bijsnijden om passend te maken gebruiken om de pagina zo bij te snijden dat deze op het beschikbare voor-/achterblad of in het ruggebied past.
  9. Om een pagina te schalen, selecteert u deze en klikt u op Schalen-knop, de knop Schalen, en selecteert u een schalingsoptie.
  10. Om een pagina te draaien, selecteert u deze en klikt u op Roteren-knop, de knop Roteren, en selecteert u een rotatieoptie.
  11. Om een pagina te centreren, klikt u met de rechtermuisknop op de pagina, selecteert u Centreren, dan Verticaal, Horizontaal, Beide of Richting rug.
    De optie Richting rug centreert de pagina in het ruggebied.
  12. Om een pagina te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de pagina en selecteert u Verwijderen.
  13. Klik op Instellingen buitenkant voor-/achterblad-knop, de knop Instellingen buitenkant voor-/achterblad, aan de onderzijde van de werkruimte en klik dan op Voor-/achterblad aanmaken.
  14. Klik op Bronpagina's verwijderen.
    Wanneer u de bronpagina's uit de taak heeft verwijderd, kunt u deze niet meer bewerken. Controleer voordat u de pagina's verwijdert éérst of het resultaat naar wens is door een testkopie af te drukken.

Klik op Voor-/achterblad verwijderen wanneer u het aangemaakte voor-/achterblad wilt verwijderen.

15. Klik op Voor-/achterblad omslaan en herhaal de stappen om de binnenkant van het voor-/achterblad te ontwerpen.
    Aan de binnenkant van het voor-/achterblad kunt u niet op het ruggebied afdrukken.
    Voor-/achterbladbouwer — Binnenkant voor-/achterblad
  16. Klik op Instellingen binnenkant voor-/achterblad-knop, de knop Instellingen binnenkant voor-/achterblad, aan de onderzijde van de werkruimte en klik dan op Voor-/achterblad aanmaken.
  17. Klik op Bronpagina's verwijderen.
    Wanneer u de bronpagina's uit de taak heeft verwijderd, kunt u deze niet meer bewerken. Controleer voordat u de pagina's verwijdert éérst of het resultaat naar wens is door een testkopie af te drukken.

Klik op Voor-/achterblad verwijderen wanneer u het aangemaakte voor-/achterblad wilt verwijderen.