Een voor-/achterblad toevoegen aan een taak met Perfect Binding

U kunt een voor- en achterblad toevoegen aan een document met Perfect Binding. Het voor-/achterblad wordt om de hele taak gewikkeld en vormt zo het voorblad, de rug en het achterblad. U kunt ook op het voor-/achterblad afdrukken, de pagina's van het voor-/achterblad ontwerpen en de rug configureren.
    Opmerking:
  • Deze impositie-instellingen zijn niet van toepassing op het voor-/achterblad met Perfect Binding:
    • Instelling Handmatig voor Afwerkingsformaat
    • Inbindmarges
    • Afbeeldingsverschuiving
Ga als volgt te werk om een voor-/achterblad met Perfect Binding toe te voegen:
  1. Controleer of de printer die is ingesteld voor de taak Perfect Binding ondersteunt.
    Wanneer u de inhoud van de afdruktaak op het voor-/achterblad wilt afdrukken, moet de printer ook afdrukken op het voor-/achterblad ondersteunen.
  2. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Afwerking.
  3. Selecteer onder Inbinden de optie Perfect Binding.
  4. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Voor-/achterbladen.
  5. Geef in het deelvenster Voor-/achterbladen de instellingen op die vereist zijn voor een voor-/achterblad met Perfect Binding.
    Voor-/achterblad met Perfect Binding

U kunt het papier en de invoerlade instellen. Ook kunt u opgeven of het voor-/achterblad is voorbedrukt of moet worden bedrukt met taakinhoud. Wanneer het voor-/achterblad wordt bedrukt met taakinhoud, kunt u ook de rugdikte, de wikkelmethode van het voor-/achterblad en de rugverschuiving configureren. Daarnaast kunt u de waarden van de afbeeldingsverschuiving instellen voor de inhoud van het voor-/achterblad.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

6. Klik op Voor-/achterbladbouwer om het voor-/achterblad te ontwerpen.
    U kunt de pagina's die op het voor-/achterblad en op de rug worden afgedrukt opgeven en de positie, volgorde, het formaat en de rotatie van de pagina instellen. Zie Voor-/achterblad met Perfect Binding aanmaken voor meer informatie.
      Opmerking:
    • Voor-/achterbladbouwer is alleen beschikbaar wanneer u taakinhoud afdrukt op het voor-/achterblad.
  7. Klik op Rugbouwer om de rug te ontwerpen.
    U kunt maskers, tekst en afbeeldingen toevoegen en u kunt de positie, volgorde, het formaat en de rotatie van het object instellen. Zie Rug van een voor-/achterblad met Perfect Binding bewerken voor meer informatie.
      Opmerking:
    • Rugbouwer is alleen beschikbaar wanneer u taakinhoud afdrukt op de buitenkant van het voor-/achterblad.
    • Maak eerst het voor-/achterblad aan in Voor-/achterbladbouwer. Als u Voor-/achterbladbouwer gebruikt nadat u de rug heeft ontworpen, worden objecten op de rug verwijderd.
Verwijzing: U kunt instellingen voor bijsnijden voor documenten met Perfect Binding instellen in het deelvenster Afwerking. Zie Het afgedrukte document bijsnijden voor meer informatie.