Aangepaste thema's voor tabbladen aanmaken

U kunt aangepaste thema's aanmaken en opslaan. Thema's slaan geen tekst, afbeeldingen of vooraf ingestelde instellingen van tabbladen op.
Ga als volgt te werk om een aangepast thema aan te maken:
  1. Personaliseer in het scherm Tabbladen bewerken de instellingen voor tekst en afbeeldingen.
    Thema's slaan de volgende instellingen op:
    • Tekstrichting, -positie, -uitlijning en -opmaak
    • Kleurpatronen voor lettertypen
    • Rotatie, schaal en positie van de afbeelding
  2. Klik op de Thema's-knop, de knop Thema's, op de werkbalk.
  3. Klik op Thema opslaan....
  4. Voer een naam voor het thema in het dialoogvenster Thema opslaan in.
  5. Klik op OK.
    De thema's worden op alfabetische volgorde gerangschikt.
    Opmerking:
  • Een kleurenpatroon kan verschillende kleurinstellingen voor elk tabblad opslaan.
  • Een patroon is gebaseerd op het aantal tabbladen in een taak. U kunt een specifiek kleurenpatroon aanmaken, dit opslaan als een aangepast thema en het op andere taken toepassen.

Ga als volgt te werk wanneer u bijvoorbeeld een aangepast thema wilt aanmaken met een wisselend kleurenpatroon van zwart-wit voor tabs:

1. Maak een taak aan met twee tabbladen.
    2. Geef verschillende kleurinstellingen voor elk tabblad op.
    3. Sla het aangepaste thema op.
    4. Sluit de taak.
    5. Open een andere taak met meerdere tabbladen.
    6. Hiermee past u het nieuwe, aangepaste thema toe. Het kleurenpatroon wordt automatisch herhaald voor alle tabs in de taak. Als de taak 20 tabbladen bevat, wordt het wisselende patroon 10 keer herhaald.