Ruis verwijderen met ontspikkelen

Met de functie Ontspikkelen kunt u ruis van pagina's verwijderen. U kunt bijvoorbeeld ongewenste stippen of artefacten uit gescande documenten verwijderen.
Functie Ontspikkelen
    Belangrijk:
  • De functie Ontspikkelen is alleen beschikbaar voor geldige pagina's. Een pagina is geldig als het originele bestandstype Afbeelding-PDF is.
  • Leestekens, zoals punten of decimale punten (.), dubbele punten (:), puntkomma's (;), komma's (,), apostroffen (') en vergelijkbare symbolen of letters van de afbeelding worden mogelijk ook verwijderd. Als u de wijzigingen ongedaan wilt maken, klikt u op de Ongedaan maken-knop, de Ongedaan maken-knop, past u het te verwijderen gebied en het niveau van verwijdering aan en voert u de ontspikkeling nogmaals uit.
  • Deze functie is niet beschikbaar in de browserversie van TotalFlow Prep.
Ruis verwijderen van een pagina:
  1. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Opruiming.
  2. Klik Opruiming op het paneel Ontspikkelen.
    Paneel Ontspikkelen
  3. Onder Pagina's selecteert u Alle geldige pagina's, Actieve pagina, Geselecteerde geldige pagina's of Geldige pagina's in stapel op lichttafel.
  4. Selecteer onder Sterkte een sterkteniveau:
    • Fijn is de laagste instelling.
    • Medium is de gemiddelde instelling.
    • Grof is de hoogste instelling. De instelling kan ook interpunctietekens, zoals punten of decimale punten (.), dubbele punten (:), puntkomma's (;), komma's (,), aanhalingstekens (') en vergelijkbare symbolen of letters uit de afbeelding verwijderen.
  5. Onder Positie klikt u op Automatisch of Handmatig:
    • De modus Automatisch past ontspikkelinstellingen toe op de hele pagina.

• Met de modus Handmatig kunt u de ontspikkelinstellingen toepassen op een doelgebied op de pagina.

Klik op de pagina en sleep over het doelgebied om het te selecteren.

U kunt ook coördinaten invoeren in de velden x en y om de locatie van het gebied in te stellen en de waarden van de breedte en de hoogte invoeren in de velden b en h.

6. Klik op Toepassen.
    Belangrijk: Herhaalde bewerkingen voor ontspikkelen hebben invloed op de afbeeldingskwaliteit. Wanneer u ontspikkelen opnieuw met andere instellingen wilt uitvoeren, annuleer dan eerst de eerdere wijzigingen met behulp van Ongedaan maken-knop, de knop Ongedaan maken.