Pagina's selecteren

U kunt pagina's selecteren in de paginalijst.
Ga als volgt te werk om pagina's te selecteren:
  1. Gebruik in de paginalijst de scrolbalk om naar de pagina's te navigeren die u wilt selecteren.
  2. Selecteer pagina's door een van deze methoden te gebruiken:
    • Klik op de miniatuurweergave van de pagina om een enkele pagina te selecteren.
      Pagina's selecteren
    • Om meerdere pagina's te selecteren, houdt u de Ctrl-knop ingedrukt en klikt u op iedere pagina die u wilt selecteren.
    • Om een paginabereik te selecteren, klikt u op de eerste pagina in het bereik en houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u op de laatste pagina in het bereik klikt.
    • Om alle pagina's te selecteren, klikt u op alle pagina's en drukt u op Ctrl+A of u klikt met de rechtermuisknop op alle pagina's die u wilt selecteren en kiest u daarna de optie Select all.
    • Als u alle oneven of even pagina's wilt selecteren voor taken die zo zijn ingesteld dat alleen de voorzijde van het vel wordt bedrukt, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige pagina en kiest u Select Odd pages of Select Even pages.
    • Voor taken die ingesteld zijn om op beide zijden van het vel af te drukken, en u wilt alle pagina's selecteren die op de voorzijde of alle pagina's die op de achterzijde zijn geplaatst, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige pagina en kiest u Select Front pages of Select Back pages.
    • Om alle pagina's te selecteren die hetzelfde papierformaat, papiertype en dezelfde papierkleur hebben als een specifieke pagina, klikt u met de rechtermuisknop op de pagina en kiest u Select Pages like this one.
    • Om alle pagina's te selecteren waarop uitzonderingen qua papier, kleur, afdrukzijde of nieten moeten worden toegepast, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige pagina en kiest u Select Page exceptions.
    • Om alle tabbladen te selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige pagina en kiest u Select Tab pages.
    • Om alle pagina's in een hoofdstuk te selecteren, controleert u of List view ingeschakeld is en klikt u op het pictogram Hoofdstukpictogram in de titel van het hoofdstuk. Houd de Ctrl-toets ingedrukt om meerdere selecties te maken.
    • Om specifieke pagina's of paginabereiken te selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op een pagina en kiest u Select Page range.

Voer in het dialoogvenster Page range de pagina's of paginabereiken in die u wilt selecteren. U kunt meerdere pagina's of paginabereiken gescheiden door komma's invoeren, zoals 1-7, 9, 11-n, waarbij n de laatste pagina in de taak is. Zorg ervoor dat u de pagina's en paginabereiken in oplopende volgorde invoert.

Ingevoegde tabbladen, voorbedrukte voor-/achterbladen, blanco tussenvoegvellen, inserts en alle andere pagina's zonder paginanummer worden niet meegenomen in de selectie.

• Om de huidige selectie om te keren, klikt u met de rechtermuisknop op een geselecteerde pagina en kiest u Select Invert selection. Alle eerder geselecteerde pagina's worden gedeselecteerd en in plaats daarvan worden alle andere pagina's in de taak geselecteerd.
    Opmerking: Als u een of meerdere pagina's in de paginalijst selecteert, worden alle overeenkomstige vellen in de werkruimte ook geselecteerd. Nadat u de pagina's heeft geselecteerd, kunt u op de spatiebalk drukken om de betreffende vellen in de werkruimte weer te geven als deze in eerste instantie niet zichtbaar zijn.