Als u een probleem tegenkomt

Deze sectie bevat verklaringen en mogelijke oplossingen voor problemen die u kunt tegenkomen.

Kan niet met de printer communiceren

• Controleer of de printer aan staat en op het netwerk is aangesloten.

• Zorg ervoor dat de verbindingsinstellingen die u heeft ingevoerd, toen u de printer heeft toegevoegd, correct zijn.

Selecteer Printerbeheer in het menu Instellingen om de verbindingsdetails en statusgegevens van geregistreerde printers te bekijken. Klik op Bewerken, de knop Bewerken naast een printer, om de instellingen weer te geven of te bewerken.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

Afbeeldingen die zich dicht aan de rand van het papier bevinden, worden niet afgedrukt

Het geldige afdrukgebied is afhankelijk van het apparaat, de apparaatinstellingen, het papierformaat en het type gegevensstroom. Beelden dicht bij de rand van het vel worden mogelijk niet afgedrukt buiten het geldige afdrukgebied, ook al verschijnen ze in de voorvertoning van TotalFlow Prep.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u op de tabs van ingevoegde tabbladen afdrukt.

Probeer het afdrukbare gebied te vergroten in de printerinstellingen.

De miniatuurweergaven geven de inhoud van de taak niet weer

Er worden tijdelijk aangeduide miniatuurweergaven weergegeven in plaats van de huidige inhoud van de taak als de optie Velinhoud verbergen wordt toegepast. Zorg ervoor dat de optie Velinhoud verbergen in het menu Weergeven niet geselecteerd is.

De afdrukrichting van een gescande afbeelding is niet correct

Als de afdrukrichting van de gescande gegevens niet is zoals vereist, kunt u de pagina draaien met de draaifunctie in TotalFlow Prep. Zie Pagina's draaien voor meer informatie.

De taakinstellingen conflicteren

Als u een taakinstelling specificeert die niet compatibel is met de huidige instellingen, wordt er een waarschuwingsdialoogvenster weergegeven. Het dialoogvenster vermeldt de opties die conflicten veroorzaken en geeft informatie over hoe u het probleem kunt oplossen. Volg de instructies in het dialoogvenster en pas de taakinstellingen aan zoals vereist is. Zie Conflicterende taakinstellingen oplossen voor meer informatie.

Onvoldoende vrije ruimte op de harde schijf

Als u een bestand niet kunt opslaan door onvoldoende schijfruimte, dient u de hoeveelheid vrije ruimte op de harde schijf te vergroten. Voor meer informatie over de vereiste ruimte op de harde schijf, zie de Installatiehandleiding.

Onvoldoende geheugen

Als de situatie OutOFMemoryError optreedt, dient u alle toepassingen te sluiten die u niet nodig heeft en de gebruikersinterface van de TotalFlow Prep opnieuw op te starten. Als het probleem niet is opgelost, neem dan contact op met uw servicevertegenwoordiger.

Problemen met taakbestanden van oudere versies van TotalFlow Prep

Bepaalde taakinstellingen van oudere versies van TotalFlow Prep worden niet ondersteund of anders toegepast in TotalFlow Prep 4.0 of later. U moet deze instellingen opnieuw toepassen nadat u het taakbestand in TotalFlow Prep 4.0 of later heeft geopend. Voor meer informatie over het migreren van verouderde bestanden, zie de Installatiehandleiding.

Kan licentiebeheer niet starten

Zorg ervoor dat u een account gebruikt met beheerdersrechten. Als u ingelogd bent als gebruiker met beheerderrechten, maar u bent niet de Beheerder, klik dan met de rechtermuisknop op Licentiebeheerder en selecteer Als beheerder uitvoeren.

Het paneel Waarschuwingen geeft de status van de taak niet nauwkeurig weer

Als er honderden taken afgedrukt moeten worden, is het mogelijk dat het paneel Waarschuwingen de status van de taken niet nauwkeurig weergeeft. Om het probleem op te lossen, sluit en heropent u het paneel Waarschuwingen.

De printer gebruikt de invoerlade die is opgegeven in TotalFlow Prep niet

Zorg er bij printers met RICOH-controllers voor dat de opties Lade wisselen en Uitgebreid automatisch lade wisselen uitgeschakeld zijn. Voor meer informatie, zie de documentatie van uw printer.

Zorg er bij printers met EFI Fiery-controllers voor dat het papier dat geselecteerd is in TotalFlow Prep overeenkomt met het papier dat in de lade is geplaatst:

• Als de controller papieren sorteert op basis van attributen, formaat, gewicht en type, moeten de opgegeven attributen voor het papier in TotalFlow Prep overeenkomen met het formaat, gewicht en type van het papier dat in de lade is geplaatst. De catalogus-ID die is opgegeven voor het papier in de taakticket wordt genegeerd.

• Als de controller een catalogus-ID gebruikt om papieren te matchen, moet het cataloguspapier dat is opgegeven in TotalFlow Prep overeenkomen met het cataloguspapier in de lade.

Voor meer informatie, zie de documentatie van uw printer.