Bijsnijdmarkeringen gebruiken voor bijsnijden

Bijsnijdmarkeringen zijn lijnen die in de hoeken van iedere pagina zijn afgedrukt, om aan te geven waar het afgedrukte vel bijgesneden moet worden.

U kunt een specifieke stijl selecteren voor de bijsnijdmarkeringen. Romeinse markeringen zijn enkelvoudige markeringen die de bijsnijdlocaties weergeven.

Europese bijsnijdmarkeringen

Japanse markeringen zijn dubbele markeringen met een binnenste en buitenste markering. De binnenste markering geeft de bijsnijdlocatie aan. De buitenste markering geeft de buitenste rand van de inhoud van een pagina aan, die buiten de binnenste markeringen valt. Pagina-inhoud die zich buiten het bijsnijdgebied voorbij de buitenste bijsnijdmarkeringen bevindt, valt weg wanneer het vel wordt bijgesneden.

Japanse bijsnijdmarkeringen

Ga als volgt te werk om de instellingen voor bijsnijdmarkeringen op te geven:
  1. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Opmaken.
  2. In het deelvenster Opmaken moet u ervoor zorgen dat het vereiste impositietype voor de taak wordt opgegeven.
    Paneel Opmaken
  3. Configureer de instellingen die beschikbaar zijn in de sectie Markeringen.
    U kunt een markeringsstijl selecteren en de dikte en lengte van de markeringslijnen aangeven. U kunt ook opgeven aan welke zijde van het vel de markeringen afgedrukt moeten worden.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop Help om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

Opmerking:
  • Als een afloopwaarde is opgegeven, bewegen de markeringen naar de binnenkant van de hoek van de pagina, aan de hand van de opgegeven afloopwaarde. Voor dubbele markeringen beweegt de binnenste markering naar de binnenkant van de hoek van de pagina aan de hand van de opgegeven afloopwaarde, terwijl de buitenste markering zijn originele positie behoudt.

• De positie van de markeringen kan ook worden aangepast aan de hand van de instellingen Afbeeldingsverschuiving, Verschuiving en Rugmarges.

• U kunt een voorvertoning van uw instellingen bekijken in de werkruimte.