Instellingen voor afdrukzijde specificeren

U kunt op de werkbalk het menu Afdrukzijde gebruiken om op te geven op welke zijde van het vel er afgedrukt moet worden en de richting waarin de vellen moeten openen.
    Belangrijk:
  • Wanneer u via de werkbalk de optie voor de afdrukzijde wijzigt, wordt de instelling Afdrukzijde in het deelvenster Opmaken ook bijgewerkt.

• De beschikbare opties voor de afdrukzijde zijn afhankelijk van het impositietype die voor de taak is gespecificeerd.

• De instellingen voor de afdrukzijde bepalen de inbindrand en de afwerkingsopties die u voor de taak kunt opgeven. Als bijvoorbeeld de instelling voor de afdrukzijde Voorzijde (enkelzijdig), naar links openen is, kunt u geen niet- en perforeeropties instellen voor de rechterrand van de vellen.

Ga als volgt te werk om de instelling voor de afdrukzijde van de taak te specificeren:
  1. Klik op de Afdrukzijde-knop, de knop Afdrukzijde, op de werkbalk.
    Afdrukzijde Menu
  2. Selecteer een van de beschikbare opties voor de afdrukzijde:
    • Voorzijde (enkelzijdig), naar links openen: De taak wordt afgedrukt op de voorzijde van het vel en de vellen openen van rechts naar links.
    • Beide zijden (dubbelzijdig), naar links openen: De taak wordt op beide zijden van het vel afgedrukt en de vellen openen van rechts naar links.
    • Voorzijde (enkelzijdig), naar boven openen: De taak wordt afgedrukt op de voorzijde van het vel en de vellen openen vanaf onder naar boven.
    • Beide zijden (dubbelzijdig), naar boven openen: De taak wordt op beide zijden van het vel afgedrukt en de vellen openen van onder naar boven.
    • Voorzijde (enkelzijdig), naar rechts openen: De taak wordt afgedrukt op de voorzijde van het vel en de vellen openen van links naar rechts.
    • Beide zijden (dubbelzijdig), naar rechts openen: De taak wordt op beide zijden van het vel afgedrukt en de vellen openen van links naar rechts.
Verwijzing: U kunt de instellingen voor de afdrukzijde ook voor afzonderlijke vellen instellen. Voor meer informatie over uitzonderingen voor de afdrukzijde, zie Uitzonderingen voor afdrukzijde specificeren.