Scheve pagina's rechtzetten

U kunt scheve pagina's rechtzetten met de functie Rechtzetten.
Functie Rechtzetten
    Belangrijk:
  • De functie Rechtzetten is alleen beschikbaar voor geldige pagina's. Een pagina is geldig als het originele bestandstype Afbeelding-PDF is.
  • Deze functie is niet beschikbaar in de browserversie van TotalFlow Prep.
U kunt als volgt scheve pagina's rechtzetten:
  1. Klik aan de rechterkant van het instellingengebied op Opruiming.
  2. Klik Opruiming op het paneel Rechtzetten.
    Paneel Rechtzetten
  3. Onder Pagina's selecteert u Alle geldige pagina's, Actieve pagina, Geselecteerde geldige pagina's of Geldige pagina's in stapel op lichttafel.
  4. Onder Hoek klikt u op Automatisch of Handmatig:
    • De modus Automatisch probeert de randen van de pagina te identificeren en de schuinte automatisch te corrigeren. Een schuine hoek tot ± 15 graden kan automatisch worden gecorrigeerd.

Als de modus Automatisch niet op de juiste manier de schuinte corrigeert, gebruikt u de modus Handmatig.

• Met de modus Handmatig kunt u de hoek van de schuinte invoeren. Een schuine hoek tot ± 30 graden kan handmatig worden gecorrigeerd.

Om de hoek in te stellen, kunt u ook op de pagina klikken en de cursor slepen om een referentielijn te tekenen die parallel loopt ten opzichte van de schuine rand van de afbeelding.

5. Klik op Toepassen.
    Belangrijk: Herhaalde bewerkingen voor rechtzetten hebben invloed op de afbeeldingskwaliteit. Wanneer u rechtzetten opnieuw met andere instellingen wilt uitvoeren, annuleer dan eerst de eerdere wijzigingen met behulp van Ongedaan maken-knop, de knop Ongedaan maken.