Verbindingen aanmaken

U kunt een portal gebruiken om taken aan te maken in een online printshop en deze taken toe te wijzen aan een printer via een TotalFlow Production Manager-verbinding.
U moet eerst een verbinding aanmaken tussen TotalFlow Production Manager en de portal van de printshop zodat TotalFlow Production Manager taken kan ontvangen van een online portal.

U heeft ook een gebruikersaccount nodig voor toegang tot de portal, en een aantal tokens die u van de aanbieder van de printservices krijgt.

Belangrijk: TotalFlow Production Manager gebruikt de proxy-instellingen van het systeem om verbinding te maken met MarcomCentral. Zorg ervoor dat de proxy-instellingen kloppen.

Voor het instellen van de proxy-instellingen opent u het dialoogvenster Eigenschappen voor server. Op de pagina Geavanceerd bewerkt u de velden HTTP-proxy en Poort.

Ga als volgt te werk om een verbinding aan te maken:

1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Configuratie.
  3. Klik in de Verbindingen-pod op Nieuw.

Het dialoogvenster Verbinding aanmaken wordt weergegeven:

Dialoogvenster Verbinding aanmaken

4. Voer de waarden in of selecteer deze voor de vereiste en optionele eigenschappen die moeten worden aangepast aan uw omgeving.
    1. Bewerk het Naam-veld.
    2. Selecteer in de lijst Regio de regio van de server die u gebruikt, afhankelijk van uw hosting-omgeving.
    3. Voer de tokens in die u van de aanbieder van de printservices heeft gekregen voor de verschillende services die via de verbinding beschikbaar zijn. Tokens zijn unieke codes van 32 tekens voor de identificatie van het systeem van uw printshop. Vraag de tokens op bij de servicevertegenwoordiger voor uw printshop. Het is belangrijk dat de tokens geschikt zijn voor de regio die u heeft geselecteerd.
      Volgorde
      Met dit token kan TotalFlow Production Manager taken van de printshop ontvangen.
      Taakticket
      Met dit token kunt u gegevens verzamelen over taken in bestellingen van de shop.
      Product
      Gebruik dit token om alle beschikbare product-ID's te downloaden uit de shop waarmee u verbinding heeft. De product-ID's komen overeen met unieke items die u in de shop kunt bestellen. De productiesjablonen die bij de ID's horen bevatten de noodzakelijke verwerkingsinstructies voor TotalFlow Production Manager.
      Pakbon
      Gebruik dit token om pakbonnen aan te maken en bij te werken.
      Factuur
      Gebruik dit token om facturen aan te maken voor bestellingen.
      Betaling
      Gebruik dit token om betalingen van bestellingen aan te maken.
      Opmerking: U moet altijd de tokens Volgorde, Product en Taakticket gebruiken. De andere tokens zijn optioneel. Wanneer u een ongeldig token gebruikt, dan is de bijbehorende service van dit token niet beschikbaar voor de activiteiten in workflows vanTotalFlow Production Manager.
  5. Klik op Verbinding testen en importeren.
    Als de verbinding correct is geconfigureerd, wordt een bevestigingsbericht weergegeven.
  6. Klik op OK
  7. Om de communicatie tussen TotalFlow Production Manager en de portal te waarborgen, moet u ervoor zorgen dat de verbinding is ingeschakeld. Voor het inschakelen van de verbinding selecteert u de verbinding in het tabblad Verbindingen en klikt u op Ingeschakeld.
    Nadat u een verbinding heeft aangemaakt, kunt u de verbinding weergeven en de eigenschappen ervan bewerken in het tabblad Verbindingen op de pagina Bewerkingen.