Taken naar een andere printer of printergroep verplaatsen

Het kan nodig zijn een taak die al aan een printer was toegewezen naar een andere printer of printergroep te verplaatsen. U kunt één of meerdere taken tegelijkertijd verplaatsen.

Als u een taak naar een nieuwe printer wilt verplaatsen, moeten de waarden van alle toewijzingseigenschappen voor de taak overeenkomen met de waarden van de toewijzingseigenschappen voor de printer. Een printereigenschap zonder waarde komt overeen met alle waarden van de overeenkomstige taakeigenschap.

De toewijzingseigenschappen zijn:

Taakeigenschap Printereigenschap
Klant Klantnaam
Papierinstellingen ( Naam op de pagina Papier van de Eigenschappen voor de taak-editor) Papierinstellingen ( Naam van het papier in de invoerladen van de printer of die gepland staan in de papierwijzigingen voor de printer)
Nieten/binden Nieten
Perforeren Perforeren
Vouwtype Vouwtype
Kleur/zwart-wit Kleurenmodus
Totaal aantal vellen Totaal aantal ondersteunde vellen voor de taak
Aangevraagde printer Aangevraagde printer

U verplaatst taken naar een andere printer of printergroep als volgt:

1. Voer één van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer een of meer taken in de weergave Wachtrijen:
      1. Open de pagina Wachtrijen.
      2. Klik in de Wachtrijen-pod op de taakafbeelding naast een printer.
      Open de Wachtrijen-pagina en klik dan in de Wachtrijen -pod met de rechtermuisknop op de taakafbeelding naast een printer en selecteer vervolgens Verplaatsen....
      Dialoogvenster Taak
    • Selecteer één of meer taken op de pagina Bewerkingen:
      1. Selecteer één of meer taken in de Alle taken-pod.
      2. Klik op Meer en klik vervolgens op Verplaatsen....

Het dialoogvenster Taak verplaatsen wordt weergegeven:

Dialoogvenster Taak verplaatsen: eerste pagina

2. Selecteer de printer of printergroep waarnaar u de taken wilt verplaatsen in de linker bovenhoek van de tabel.
    Wanneer u een printer selecteert, worden in de bovenste rij van de tabel de waarden weergegeven voor de toewijzingseigenschappen van de geselecteerde printer. In de andere rijen worden de waarden van de overeenkomstige eigenschappen van de taken weergegeven. Als u een printergroep selecteert, worden de toewijzingseigenschappen op dit punt niet vergeleken en worden deze niet weergegeven. Ga naar stap 6.
  3. Als de eigenschappen van de taak en de printer niet overeenkomen, wordt de waarde die niet overeenkomt gemarkeerd met een rode vlag:. Selecteer een andere printer of printergroep. Als u een printergroep selecteert, vergelijkt TotalFlow Production Manager de toewijzingseigenschappen van de taak met de toewijzingseigenschappen van de printers in de groep. Als er geen overeenkomende printer wordt gevonden, wordt een foutmelding weergegeven en wordt de taak niet verplaatst.
  4. Geef bij Positie op wanneer u de taken wilt afdrukken:
    • Klik op Na laatste taak als u de taken wilt afdrukken na de laatst toegewezen taak.
    • Als u de taken wilt afdrukken vóór een andere toegewezen taak, klikt u op Voor en selecteert u vervolgens de andere taak.
  5. Klik op OK.
    • Als u al weet dat de eigenschappen van een taak overeenkomen met de eigenschappen van een printer, kunt u de taak verplaatsen door deze op de pagina Bewerkingen naar een printer of workflow te slepen.
  6. Als de nieuwe printer de EFI Fiery-controlleroptie en poort 9103 gebruikt, gaan de taken naar de wachtrij voor vastgehouden taken. Voer de volgende stappen uit op de printerconsole:
    1. Selecteer de taken op het tabblad Vastgehouden van de lijst Taken.
    2. Druk op Afdrukken.