Taken indienen met LPD configureren

Voordat u het LPD-protocol (Line Printer Daemon) kunt gebruiken om taken bij TotalFlow Production Manager in te dienen, moet u de workflows configureren die de taken ontvangen en bepalen welke hosts met het LPD-protocol taken bij TotalFlow Production Manager indienen. Tevens moet u mogelijk een aantal configuraties uitvoeren op deze hosts.
Ga als volgt te werk om het LPD-protocolgebruik te configureren:
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als beheerder.
  2. Stop alle actieve LPD-processen op de computer waarop TotalFlow Production Manager is geïnstalleerd.
    LPD-processen omvatten de LPD Service en de TCP/IP-afdrukserver, die als Windows-services actief zijn.
  3. Maak een nieuwe workflow aan of configureer een bestaande workflow voor het ontvangen van LPD-taken.
    Selecteer LPD als de waarde voor Type taakindiening.
    Dialoogvenster Workflow creëren
  4. Klik in de Server-pod op Systeem.

Het dialoogvenster Eigenschappen voor server wordt weergegeven:

Dialoogvenster Eigenschappen voor server

5. Stel de servereigenschap Hosts die LPD-taken mogen indienen in om de hostnamen of IP-adressen op te geven van de hosts die taken mogen indienen met het LPD-protocol.
    • Scheid hostnamen en IP-adressen met puntkomma's.
    • U kunt jokertekens gebruiken in hostnamen en IP-adressen (bijvoorbeeld *.acmeproducten.com of 192.*). De waarde * betekent dat alle hosts taken mogen indienen. Waarden die alleen uit getallen, decimale punten en jokertekens bestaan, worden vergeleken met IP-adressen. Waarden die jokertekens en ten minste één alfabetisch teken bevatten, worden vergeleken met hostnamen. Een lege waarde betekent dat geen enkele host taken mag indienen.
    • De standaardinstelling is *.
    • Als u DNS (Domain Name Services) gebruikt, moet u de hostnaam volledig opgeven. Bijvoorbeeld: mathomhouse.micheldelving.org.
  6. Zorg ervoor dat de workflow is ingeschakeld in TotalFlow Production Manager.
    Opmerking: De workflow geeft geen statusinformatie weer als antwoord op de lpq-opdracht.
  7. Vanaf een hostsysteem dat u in stap 5 heeft gemachtigd, kunt u taken bij TotalFlow Production Manager indienen. Als er fouten optreden, corrigeert u de fouten die in berichten van het hostsysteem of door TotalFlow Production Manager worden aangegeven.