Back-up van gegevens maken

U kunt het aiwbackup-programma gebruiken om een kopie van uw TotalFlow Production Manager-configuratie te archiveren, of laat het verwijderingsprogramma een back-up maken van de gegevens.
Belangrijk: Het programma aiwbackup stopt TotalFlow Production Manager automatisch. Als u een ander back-upprogramma gebruikt, dient u eerst TotalFlow Production Manager te stoppen.

Om een back-up te nemen tijdens het verwijderingsproces, klikt u op Ja in het dialoogvenster Back-up maken van gegevens en specificeert u vervolgens het archief waar u de gegevens wilt opslaan.

Ga als volgt te werk om een back-up te maken van de gegevens van TotalFlow Production Manager via de opdrachtregelinterface:

1. Meld u bij Windows aan als lokale beheerder.
  2. Stel het lettertype in op Consolas of Lucida voor een optimale weergave van de taaltekens.
    1. Open een opdrachtpromptvenster.
      Een activiteit verslepen in de Workflow Editor-pod
    2. Klik met de rechtermuisknop op , het pictogram Opdrachtwachtrij, en klik vervolgens op Eigenschappen.
    3. Selecteer in het dialoogvenster Lettertype de optie Consolas of Lucida Console om het standaardlettertype te wijzigen en klik vervolgens op OK om de nieuwe instelling op te slaan.
  3. Open een nieuw opdrachtpromptvenster.
    Klik in Windows Server 2008 of nieuwere versies van Windows met de rechtermuisknop op het pictogram Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.
  4. Voer een van deze opdrachten in:
    • Om systeemgegevens, controlebestanden, taken, invoerbestanden en taakbestanden (de bestanden in de spoolmap met taakinformatie, inclusief kopieën van invoerbestanden) op te slaan:
      installation_drive:\installation_folder\bin\aiwbackup.bat

De standaardlocatie waarop de back-upgegevens worden opgeslagen is installatiestation:\installatiemap\bin\migrateData.zip

• Om systeemgegevens, controlebestanden, enz. op te slaan, maar geen taken of taakbestanden op te slaan:
      installation_drive:\installation_folder\bin\aiwbackup.bat -r

Belangrijk: Als u de -r-optie gebruikt wanneer u een back-up maakt van TotalFlow Production Manager, dient u deze optie tevens te gebruiken wanneer u het systeem herstelt.

• Bij aiwbackup worden met de optie -r geen taken of taakbestanden opgeslagen.
      • Bij aiwrestore worden met de optie -r geen taken teruggezet.
    • Om de naam en locatie op te geven van het archief waarin u de back-upgegevens wilt opslaan:
      installation_drive:\Installation_folder\bin\aiwbackup.bat -r -f archive_name.zip
    De -f-optie specificeert de naam en locatie van het archief dat de herstelde gegevens bevat.

Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven.

5. Druk op Enter om met de back-up verder te gaan.

De back-up kan een aantal minuten duren, afhankelijk van het aantal bestanden en de grootte ervan. Sommige statusupdates worden in het opdrachtvenster weergegeven terwijl de back-up wordt uitgevoerd. Als deze is voltooid, wordt het back-upbestand weergegeven in de door u gespecificeerde map of de standaard locatie: installatiestation:\installatiemap\bin\migrateData.zip.