Eigenschappen

TotalFlow Production Manager maakt gebruik van eigenschappen voor het definiëren van de kenmerken van alle objecten, zoals workflows, printers en taken.

De TotalFlow Production Manager-gebruikersinterface biedt een volledige beschrijving van elke eigenschap. De beschrijving geeft informatie over de geldige waarden en de betekenis van elke eigenschap.

De eigenschappen zijn als volgt:

Servereigenschappen
Servereigenschappen definiëren bepaalde essentiële kenmerken van het TotalFlow Production Manager-systeem. De servereigenschappen bepalen bijvoorbeeld hoe vaak gebruikers hun wachtwoorden moeten wijzigen.

Systeembeheerders stellen meestal servereigenschappen in die voor de installatie zijn vereist wanneer ze voor het eerst het systeem configureren. Systeembeheerders hebben bovendien toegang tot servereigenschappen via de pod Server van de TotalFlow Production Manager-gebruikersinterface, zodat ze ook later servereigenschappen kunnen instellen of wijzigen.

Printereigenschappen
Printereigenschappen definiëren de netwerklocatie en toewijzingskenmerken van de printers. De toewijzingskenmerken worden gebruikt om taken aan een printer toe te wijzen.
Workflow-eigenschappen
Workflow-eigenschappen definiëren de kenmerken van workflows.

Beheerders stellen meestal workflow-eigenschappen in tijdens het aanmaken van een workflow. Met een workflow-eigenschap kunnen de methoden worden bepaald waarmee een taak bij de workflow moet worden ingediend.

Verbindingseigenschappen
Verbindingseigenschappen beschrijven de details van verbindingen.

Beheerders voeren de tokens van de verbindingen en andere eigenschappen in tijdens het aanmaken van de verbindingen. Zo kunnen zij een bestellingtoken gebruiken om het bestellings-ID van MarcomCentral te identificeren dat informatie bevat voor de verwerking van de bijbehorende TotalFlow Production Manager-taak.

Papiereigenschappen
Papiereigenschappen definiëren de kenmerken van papier, zoals de hoogte, de breedte en het gewicht.
Gebruikerseigenschappen
Gebruikerseigenschappen definiëren de kenmerken van gebruikers die gemachtigd zijn om het systeem te gebruiken.

TotalFlow Production Manager verschaft een voorgedefinieerde set machtigingen; u kunt geen machtigingen toevoegen of de kenmerken van machtigingen wijzigen. Systeembeheerders kunnen tijdens de eerste configuratie machtigingen aan gebruikers toewijzen. Met machtigingen worden de functies en de gebieden van TotalFlow Production Manager beheerd waartoe gebruikers toegang hebben.

Taakeigenschappen
Taakeigenschappen definiëren de kenmerken van taken. Workflows maken taakeigenschappen aan met behulp van de invoerbestanden die ze ontvangen.

Taakeigenschappen beheren alle aspecten van het verwerken en afdrukken van taken. U kunt met taakeigenschappen bijvoorbeeld het volgende doen:

• de taak opschorten voordat het afdrukken wordt gestart.
  • de taak gedurende een bepaalde periode opslaan nadat het verwerken van alle taken is voltooid.
Taakeigenschappen worden ingesteld wanneer de taak wordt ingediend: in de taakticket of in de afdrukopdracht. In TotalFlow Production Manager kunnen systeembeheerders en gebruikers tevens de waarden van taakeigenschappen voor elke taak afzonderlijk wijzigen of negeren.