Taakstatus weergeven

Beheerders kunnen de status van taken bekijken en indien nodig de taken of printers wijzigen zodat ze overeenkomen.

Opmerking: Een printer kan een aangevraagde printer zijn, een printergroep met een aantal niet-overeenkomende printers of een aangevraagde printer voor een proefafdruk.

Ga als volgt te werk om de status van een taak weer te geven:

1. Klik in de Alle taken-pod met de rechtermuisknop op de taak en selecteer vervolgens Status....

Het dialoogvenster Status van taak wordt weergegeven.

Dialoogvenster Taakstatus

2. Ga als volgt te werk als u voor een van de eigenschappen de ballonhulp op het scherm wilt weergeven:
    1. Plaats de muisaanwijzer op de eigenschap.
    2. Klik op Vraagteken, de vraagtekenknop, naast de naam van de eigenschap.

Wanneer de taakstatus Niet-toegewezen is en de Reden voor wachttijd is Geen overeenkomstige printer, ziet het dialoogvenster er ongeveer zo uit:

Dialoogvenster Taakstatus

U kunt ook de Details van reden voor wachttijd bekijken door de muis over de tekst te bewegen die in de kolom Reden voor wachttijd in de Alle taken-pod wordt weergegeven.

Wanneer de taak de status Fout heeft, wordt een bericht weergegeven met de redenen van de status Fout van de taak en de actie die u moet ondernemen om de fout te verhelpen.

Dialoogvenster Taakstatus