Workflows bewerken

U kunt een workflow wijzigen door er activiteiten aan toe te voegen of uit te verwijderen.
Belangrijk: Controleer voordat u een workflow bewerkt of er geen taken aan zijn toegewezen, of wanneer dat wel zo is, of al die taken zich in de Voltooien-fase bevinden. U kunt wijzigingen in taken die zijn toegewezen aan de workflow niet opslaan wanneer deze zich in de Ontvangen- Voorbereiden of Afdrukken-fase bevinden.
Ga als volgt te werk om een workflow te bewerken:
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen.
  3. Klik links op de pagina in de Objecten-pod op Workflows.
  4. Selecteer de workflow die u wilt bewerken, klik op Meer en klik vervolgens op Editor en eigenschappen....
  5. Open de pagina Editor.
  6. Ga als volgt te werk om een activiteit aan de workflow toe te voegen:
    1. Selecteer in de Activiteiten-pod de activiteit die u wilt toevoegen.
    2. Sleep het activiteitspictogram naar de gewenste locatie in de Editor-pod van de workflow.

De kleur van het activiteitspictogram geeft de workflowfase aan waar u de activiteit kunt toevoegen. Een grijs pictogram betekent dat de activiteit aan meerdere fasen kan worden toegevoegd.

Een activiteit verslepen in de Workflow Editor-pod
      Als u de activiteit versleept naar een gedeelte waar u de activiteit niet kunt toevoegen, verschijnt er een rode cirkel met een streep:
  7. Ga als volgt te werk om een activiteit uit de workflow te verwijderen:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de activiteit in de Editor-pod van de workflow en klik op Verwijderen.

Er wordt een bevestigingsdialoogvenster weergegeven.

2. Klik op Ja.
  8. Klik op Opslaan om de workflow op te slaan.