Status weergeven

Operators en beheerders kunnen de status van een printer, workflow of taak bekijken.
  • De statusinformatie voor een printer is of de printer is ingeschakeld, het meest recente bericht over de printer en door SNMP geretourneerde informatie, zoals het papierniveau in de invoerladen.
  • Voor een workflow omvat de statusinformatie of de workflow is ingeschakeld en het aantal invoerbestanden in de wachtrij.
  • Voor een taak omvat de statusinformatie de voortgangscategorie, de status en of er een fout is opgetreden. Indien niet toegewezen, kunt u ook de reden voor het wachten zien.
    Opmerking: Er is pas afdrukstatusinformatie beschikbaar voor taken die naar passthrough-printers zijn gestuurd, wanneer de printeropdracht een retourcode als resultaat heeft gegeven.

U kunt als volgt de status van een object weergeven:

1. Voer in het object pod een van de volgende handelingen uit:
    • Voor printers en taken:
      1. Selecteer het object, klik vervolgens op Meer en klik vervolgens op Status.... U kunt de status ook bekijken door met de rechtermuisknop op het object te klikken en vervolgens Status... te selecteren.

Het dialoogvenster Status wordt weergegeven. In dit voorbeeld wordt het dialoogvenster Status van taak weergegeven:

Dialoogvenster Status voor taak

2. Klik op de paginanamen aan de linkerkant om verschillende statuseigenschappen weer te geven.
    • U kunt ook de status van taken in de wachtrij bekijken:
      1. Klik in de menubalk op Wachtrijen.
      2. Dubbelklik in de Wachtrijen-pod op het taakpictogram of klik met de rechtermuisknop op dat taakpictogram en selecteer Status....
    • Voor workflows:
      1. Dubbelklik op de workflow en selecteer Editor en eigenschappen....

Het dialoogvenster Workflow wordt weergegeven.

2. Klik op Eigenschappen.
        Dialoogvenster Eigenschappen voor workflow: pagina Status
  2. Als u informatie wilt bekijken over een van de statuseigenschappen, klikt u op het Vraagteken, de vraagtekenknop, naast de naam van de eigenschap.