TotalFlow PM PDF Print Driver installeren en configureren in Windows

Voor installatie van TotalFlow PM PDF Print Driver moet u beheerdersrechten hebben op Windows.
Ga als volgt te werk om TotalFlow PM PDF Print Driver te installeren via de gebruikersinterface van TotalFlow Production Manager:
  1. Meld u bij Windows aan als beheerder.
  2. Open TotalFlow Production Manager in een ondersteunde browser.
  3. Klik rechts op de menubalk op Beheerderstoepassingen, het pictogram voor beheerderstoepassingen.
  4. Selecteer in de optielijst die verschijnt Stuurprogramma downloaden.
  5. Sla het installatiebestand van het stuurprogramma op uw computer op.
  6. Dubbelklik op het TotalFlow PM PDF Print Driver-installatiebestand.
    Het installatieprogramma start.
  7. Volg de instructies om het installatieprogramma uit te voeren.
  8. Selecteer een taal voor het installatieprogramma en klik op OK.
    Dialoogvenster Taal kiezen

Het dialoogvenster Inleiding wordt weergegeven.

9. Klik op Volgende.
  10. Ga als volgt te werk in het dialoogvenster Licentieovereenkomst:
    1. Lees de licentieovereenkomst.
    2. Klik op Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst.
    3. Klik op Volgende.
  11. Voer in het dialoogvenster Installatiemap kiezen de volledige padnaam in van de map waarin u het stuurprogramma wilt installeren.
  12. Klik op Volgende.
  13. In het dialoogvenster Printernaam voert u de naam van de printer in die is gekoppeld aan de TotalFlow PM PDF Print Driver.
  14. Controleer de informatie in het dialoogvenster Installatieoverzicht en klik op Installeren.
  15. Start uw systeem opnieuw op.

TotalFlow PM PDF Print Driver wordt geïnstalleerd en geactiveerd.

16. Configureer de nieuw aangemaakte printer om anderen in staat te stellen ermee te werken:
    1. Ga in het Windows-startmenu naar Configuratiescherm Alle Configuratiescherm-onderdelen Apparaten en printers.
    2. Klik met de rechtermuisknop in het gebied Printers op de printer die u heeft aangemaakt en selecteer Printereigenschappen in de lijst met opties die wordt geopend.
    3. Selecteer onder Namen van groepen of gebruikers ofwel Iedereen of klik op Toevoegen om toestemming te verlenen aan een bepaalde gebruiker.
    4. Vink onder Toestemmingen het selectievakje Toestaan aan voor de toestemmingen die u wilt toekennen.
    5. Klik op OK.
      Opmerking:
    1. Elke gebruiker kan verscheidene printers aanmaken door het TotalFlow PM PDF Print Driver-installatieprogramma opnieuw uit te voeren. Om andere gebruikers in staat te stellen taken te verzenden of documenten en de printers te beheren, moet de eigenaar de bijbehorende toestemmingen verlenen.
    2. Elke gebruiker moet zijn/haar eigen instellingen opgeven in het dialoogvenster Afdrukvoorkeuren. De afdrukvoorkeuren die zijn ingesteld door één gebruiker veranderen de instellingen van andere gebruikers niet.Bladeren naar map op server
  17. U kunt eventueel het door u gewenste aantal printers toevoegen, met hetzelfde stuurprogramma, zonder dat u de installatie opnieuw hoeft uit te voeren. Om dit te doen, volgt u de volgende stappen:
    1. Op de Windows-startpagina klikt u op Printers en scanners en klikt u daarna op Een printer of scanner toevoegen.
    2. Klik op De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst.
    3. Selecteer Een lokale printer of een netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen.
    4. Klik op Volgende.
    5. Selecteer Bestaande poort gebruiken
    6. Klik op Volgende.
    7. In het gebied Fabrikant selecteert u Ricoh.
    8. In het gebied Printers selecteert u Ricoh TotalFlow PM PDF Print Driver.
    9. Klik op Volgende.
    10. Selecteer Huidige geïnstalleerde stuurprogramma gebruiken (aanbevolen).
    11. Klik op Volgende.
    12. Typ een nieuwe printernaam en klik op Volgende.
    13. Volg de volgende stappen van de wizard totdat de nieuwe printer is geïnstalleerd.
    Opmerking: De bovenstaande procedure is voor Windows 10. Er zijn mogelijk kleine verschillen met andere Windows-versies.

Volg deze stappen om TotalFlow PM PDF Print Driver te installeren via het installatiepakket van TotalFlow Production Manager:

1. Open het installatiepakket van TotalFlow Production Manager op de computer waarop TotalFlow Production Manager is geïnstalleerd.
  2. Open de map Stuurprogramma.
  3. Kopieer het archief RICOH_TotalFlow_PM_PDF_Print_Driver_4_x_x_Windows_x64 of RICOH_TotalFlow_PM_PDF_Print_Driver_4_x_x_Windows_x86 naar uw apparaat.
    Opmerking: 4_x_x is het versienummer van het huidige stuurprogramma.
  4. Pak de archiefbestanden uit en voer de installatie van het stuurprogramma uit.