Taken aanpassen met workflow-eigenschappen

De optie Workfloweigenschappen taak biedt naast taakticketeigenschappen nog verscheidene taakconfiguratieopties die rechtstreeks vanuit een aangepaste workflow kunnen worden ingesteld. Met deze workflowopties wijzigt u de PDF-uitvoer van de taak, maar blijft het taakticket ongewijzigd.
Als u de optie Workfloweigenschappen taak wilt gebruikt, dient u eerst een aangepaste workflow aan te maken. Volg de volgende stappen:
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen..
  3. Klik links op de pagina in de Objecten-pod op Workflows.
  4. Klik op Nieuw.

Het dialoogvenster Workflow creëren wordt weergegeven.

5. Bewerk alle workflow-eigenschappen naar behoefte.
  6. Klik op OK om de workflow op te slaan.
  7. Selecteer de workflow die u heeft aangemaakt en klik vervolgens op Workflow bewerken, het pictogram voor het bewerken van workflows.
    De Editor-pod wordt weergegeven.
  8. Sleep de activiteiten die u wilt toevoegen naar de Editor-pod. Dit kunnen standaardactiviteiten of aangepaste activiteiten zijn.
    U kunt echter zoveel activiteiten als u nodig heeft toevoegen, zolang het activiteiten zijn van de volgende typen:
    • Converteren naar PDF
    • Externe toepassing uitvoeren
    • Kopiëren naar map
    • Bestelling voltooien
    • Hotfolder-toepassing uitvoeren
    • Preflight
    • Externe Preflight
    • Impositie
  9. Configureer elke activiteit naar wens.
  10. Sla de workflow op.
  11. Dien een of meer taken in bij de workflow.

U kunt deze configuratie-opties bekijken en bewerken op de pagina Workfloweigenschappen voor taak. Volg de volgende stappen om het dialoogvenster Workfloweigenschappen voor taak te openen:

1. Selecteer een taak in de Alle taken-pod en klik op Meer.
    2. Selecteer Workfloweigenschappen taak....
    U ziet het Workfloweigenschappen voor taak dialoogvenster:
    Workfloweigenschappen voor taak
    Op de pagina worden alle workflowactiviteiten en de fase waaraan u ze heeft toegevoegd, weergegeven. Bovendien worden alle activiteitspecifieke eigenschappen van de taak op elk activiteitentabblad weergegeven.
    Wanneer de taak iedere aangepaste workflowactiviteit heeft bereikt, wordt deze gewijzigd volgens de configuratie-opties die u heeft ingesteld.
  12. Klik op OK om eventuele wijzigingen op te slaan.