Printermeldingen maken en bewerken

In dit voorbeeld maakt u een melding waarbij een e-mail naar de operator wordt gestuurd wanneer er bij een printer moet worden ingegrepen. U wijzigt deze melding zodanig dat er een e-mail naar een tweede operator wordt gestuurd. U maakt ook nog een andere melding, waarbij een e-mail naar u wordt gestuurd wanneer de operators een probleem bij een bepaalde printer niet binnen een redelijke tijd kunnen oplossen.
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als operator of beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen..
  3. Open het tabblad Printers, klik op Instellingen het pictogram Instellingen en vervolgens op Meldingen....

Het dialoogvenster Printermeldingen wordt weergegeven.

4. Klik op Nieuw.
    Het dialoogvenster Melding toevoegen wordt weergegeven.
    Dialoogvenster 'Nieuwe taakmelding maken'
  5. Bewerk het veld Naam zodat er Interventie nodig staat.
  6. Selecteer Type in de lijst Printertussenkomst vereist voor (x) minuten

Het dialoogvenster ziet er als volgt uit:

Het dialoogvenster voor het maken van nieuwe printermeldingen
  7. Voer in het veld Ontvanger (scheiding door komma)operator1@mijnbedrijf.nl in.
  8. Zorg dat onder het veld Toepassen op Alle printers is geselecteerd.
  9. Voer in het veld Printer vraagt om tussenkomst voor meer dan (minuten)1 in.
  10. Klik op OK.
    U heeft nu de eerste printermelding aangemaakt.
  11. U voegt nu het e-mailadres van een andere operator aan de melding toe.
  12. Selecteer de melding die u heeft aangemaakt en klik vervolgens op Bewerken
    Het dialoogvenster Melding bewerken wordt weergegeven.
  13. Bewerk het veld Ontvanger (scheiding door komma) zodat er operator1@mijnbedrijf.nl,operator2@mijnbedrijf.nl staat.
    Scheid de e-mailadressen door middel van een komma.
  14. Klik op OK.
  15. U maakt nu een soortgelijke melding voor een specifieke printer. Deze keer wilt u een e-mail naar uzelf sturen wanneer de operator het probleem niet kan oplossen. Open het dialoogvenster Printermeldingen en klik vervolgens op Nieuw.
  16. Voer in het veld NaamOperator kan mijn printer niet herstellen in.
  17. Selecteer Type in de lijst Printertussenkomst vereist voor (x) minuten
  18. Voer in het veld Ontvanger (scheiding door komma)ik@mijnbedrijf.nl in.
  19. Selecteer in het veld Toepassen op de printer.
  20. Voer in het veld Printer vraagt om tussenkomst voor meer dan (minuten)30 in.
  21. Klik op OK.