Meldingen aanmaken

Operators en beheerders kunnen TotalFlow Production Manager zo instellen dat er via e-mail meldingen worden verstuurd over gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan bij printers, workflows en taken.
Voordat u meldingen aanmaakt, controleert u of TotalFlow Production Manager is geconfigureerd om e-mails te verwerken via een SMTP-server.

Ga als volgt te werk om een melding te maken:

1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als operator of beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen.
  3. Klik in de werkbalk van het tabblad Printers, het tabblad Workflows, of de Alle taken-pod op Instellingen, het pictogram voor instellingen, en klik vervolgens op Meldingen....
    Het objecttype is bepalend voor het dialoogvenster dat wordt weergegeven. Hieronder ziet u een voorbeeld van een pagina in het dialoogvenster Printermeldingen.
  4. Klik op Nieuw.

Het dialoogvenster Melding toevoegen wordt weergegeven:

Het dialoogvenster voor het maken van nieuwe printermeldingen

5. Typ of selecteer waarden in de velden.
    De andere velden in het dialoogvenster kunnen afhankelijk van het type melding dat u selecteert, worden gewijzigd.
    1. Selecteer voor printers en workflows of de melding moet gelden voor één specifiek object of voor alle objecten van dat type.
      Taakmeldingen gelden altijd voor alle taken.
    2. Doe het volgende voor meldingen wanneer de waarde van een eigenschap is gewijzigd:
      1. Selecteer in Eigenschap de naam van een eigenschap.
      2. Selecteer in Vergelijking een vergelijkingsoperator.

De lijst met operatoren is afhankelijk van het type waarde dat de geselecteerde taakeigenschap kan bezitten:

Operator Opsommingswaarden Numerieke waarden, inclusief datums en tijden Andere waarden
        Gelijk aan Ja Ja
        Niet gelijk aan Ja
        Kleiner dan   Ja
        Groter dan   Ja
        Bevat     Ja
        Bevat niet     Ja
        Niet ingesteld   Ja Ja

3. Typ of selecteer in Waarde de waarde die u wilt laten overeenkomen.
      4. Om een andere eigenschap te selecteren, klikt u op Toevoegen, het pictogram Toevoegen. U kunt maximaal drie paren eigenschapswaarden selecteren.

Belangrijk: Als u meerdere voorwaarden voor een melding opgeeft, moet aan alle voorwaarden worden voldaan om de melding te kunnen verzenden.

5. Klik op OK.