PCL-taken converteren naar PDF

U kunt PCL-taken afdrukken op printers die PDF ondersteunen, door die taken te converteren.
Ga als volgt te werk om PCL-taken naar PDF te converteren:
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen.
  3. Selecteer een workflow op het tabblad Workflows en klik vervolgens op Workflow bewerken, het pictogram Workflow bewerken.

De workflow wordt weergegeven in de Editor-pod.

4. Sleep de activiteit Converteren naar PDF van de Activiteiten-pod naar de Editor-pod van de workflow.
  5. Open het dialoogvenster met de Converteren naar PDF-eigenschappen.
  6. Optioneel: Open in het eigenschappendialoogvenster Converteren naar PDF de pagina Taakstandaarden en selecteer Taakticketeigenschappen lezen.
    Deze optie maakt het indienen van PCL-taken die zijn aangemaakt en bewerkt met de RICOH PCL Universal Driver bij TotalFlow Production Manager mogelijk.

U kunt de volgende instellingen wijzigen in RICOH PCL Universal Driver:

• Kleur
    • Kopieën
    • Dubbelzijdig
    • Afdrukrichting
    • Perforeren
    • Nieten
    • Gebruikerscode

Opmerking: De wijzigingen die u tijdens deze stap aanbrengt in de PCL-taakticketkenmerken, overschrijven de taakticketkenmerken van het eerder ingediende taakticket of van de standaardwaarden en overschrijvingen van de workflow.
  7. Stel de gewenste parameters in voor het PDF-document dat wordt uitgevoerd:
    Profiel selecteren dat is opgeslagen op server
    Voor een PCL-bestand zijn de parameters van de PDF-uitvoerbestanden de formaatafmetingen. De X- en Y-assen zijn de horizontale en verticale marges van het document.
    1. Kies bij de PCL-converteeropties de meeteenheid in de lijst Eenheden.
    2. Voer een waarde in als een positief of negatief getal in de X-as- en Y-as-velden, of gebruik de pijltjestoetsen om de huidige waarden te verhogen of verlagen.

Negatieve X- en Y-waarden zorgen ervoor dat de documentinhoud respectievelijk naar links en de bovenkant van de daadwerkelijk pagina verschuift, terwijl positieve waarden ervoor zorgen dat het document respectievelijk naar rechts en de onderkant van de pagina verschuift.

8. Selecteer Kopiëren naar map toestaan bij fout en selecteer vervolgens de map waarnaar u de bestanden wilt kopiëren.
  9. Klik op OK om de instellingen op te slaan.
  10. Sla de workflow op.

Wanneer de taak bij de activiteit Converteren naar PDF is aangekomen, wordt deze door TotalFlow Production Manager geconverteerd van PCL naar PDF.